Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal în PSD Arad. Lupaş acuză că listele pentru locale sunt făcute fără consultarea membrilor de partid

Scandal în PSD Arad. Lupaş acuză că listele pentru locale sunt făcute fără consultarea membrilor de partid
Comentează 2

Consilierul municipal al PSD Arad, Marin Lupaş, a criticat conducerea PSD Arad ca urmare a strategiei pe care o consideră dezastruoasă în perspective alegerilor locale din vara acestui an.

Acesta a postat pe reţeaua Facebook un atac la adresa conducerii filialei arădene a social-democraţilor.

“Mă simt dator să trag un semnal de alarmă cu privire la strategia dezastruoasă a partidului pe care îl reprezint în Consiliul Local Municipal, PSD Arad, cu privire la alegerile locale. La drept vorbind, pare o lipsă de strategie. Este inacceptabil faptul că PSD Arad nu are până în acest moment un candidat pentru Primăria Arad şi bâjbâie încă în căutarea lui. Sunt nedumerit să aflu că există în lucru un sondaj de opinie cu privire la desemnarea candidatului, deşi membrii PSD nu au fost chemaţi să facă propuneri pentru eventuali candidaţi. Eu, în calitate de vicepreşedinte al PSD Arad şi de consilier municipal al acestui partid nu am fost consultat. Este foarte bine, deşi târziu, să aflăm că există discuţii cu privire la desemnarea unui candidat comun al PSD, ALDE şi al societăţii civile pentru funcţia de primar al Aradului. Totuşi, mă întreb de ce atât de târziu şi mai ales întreb deschis: de ce nu sunt publice aceste întâlniri? Cine a simţit nevoia unor întâlniri conspirative şi de ce? Cu ce mandat şi de la cine au participat la discuţii reprezentanţii PSD?”, scrie Marin Lupaş.

Acesta se arată şocat de faptul că niciun actual consilier local al PSD nu va mai fi pus pe listă la alegerile din luna iunie. 

“Privit din această perspectivă, partidul pare acaparat de un grup care se substituie democraţiei interne de partid. Probabil de aceea nu s-a dorit organizarea de alegeri la nivelul organizaţiei municipale. În schimb, am aflat de la preşedintele PSD Arad şi de la secretarul executiv că niciun consilier municipal nu va mai fi pe listă la alegerile din acest an. Cine a luat această decizie? Care au fost criteriile, nimeni nu ştie, nu s-a făcut nici o analiză serioasă a activităţii noastre. Pentru mine, ar fi o bucurie să prezint raportul de activitate în CLM. Fără lipsă de modestie, pot să arat că în aceşti patru ani am fost la dispoziţia arădenilor şi m-am definit ca opozant constant al politicilor destructive pentru Arad duse de Gheorghe Falcă. Am pus suflet şi convingere în această activitate, nu sunt un opozant de conjunctură care pândeşte o funcţie oarecare. Trebuie să mărturisesc că am fost prevenit asupra excluderii de pe lista candidaţilor. Cel care mi-a atras atenţia a fost chiar primarul Falcă în şedinţa din 14.01.2015, când enervat de criticile pe care i le-am adresat constant mi-a spus: „Vă garantez că PSD-ul vă va schimba, în 2016”. Oare de unde o fi ştiut?”, mai spune Marin Lupaş.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide