Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sârbii nu exclud varianta să-şi reîntregească ţara pe cale militară

Ministrul sârb al Apărării, a contrazis informațiile transmise de Pristina și anumite medii de informare din străinătate despre mișcări de trupe pe teritoriul Serbiei, spre granița kosovară, scrie realitatea.net.

Sârbii nu exclud varianta să-şi reîntregească ţara pe cale militară
Comentează 0

Informația a fost vehiculată după conflictul armat de la Banjska dintre un grup de sârbi kosovari și Poliția Kosovo, în care și-au pierdut viața trei sârbi și un polițist kosovar.

„Este o campanie continuă împotriva Armatei Serbiei, a numărului și activităților militarilor, mișcării și desfășurării unităților Armatei Serbiei pe teritoriul țării noastre. Aceste informații le considerăm complet inadecvate și iresponsabile și le respingem drept inexacte, respectiv absolut neadevărate” – a declarat Vučevici la conferința de presă organizată împreună cu șeful de stat Major al Armatei Serbiei, general Milan Mojsilovici, potrivit Rador.

Vučevici a reiterat că dacă va primi ordin de la președintele Serbiei, Aleksandar Vučici, în calitate de comandant suprem, Armata Serbiei va intra pe teritoriul Kosovo, ca teritoriu al Serbiei și își va executa mandatul „eficient, profesional și cu succes”, dar „nu înainte de a anunța KFOR”.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: capital.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite