Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă - intervenții extrem de importante, la Bruxelles

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PPE/PNL) a susținut două intervenții în plenul Parlamentului European pe teme extrem de importante, precum scandalul vizelor Schengen din Polonia și situația conflictuală dintre Kosovo și Serbia.

Gheorghe Falcă - intervenții extrem de importante, la Bruxelles
Comentează 0

Referindu-se la situația din Polonia, Falcă a punctat: Dezvăluirile recente și scandalul sutelor de mii de vize pentru bani, prin mită, acordate de unele consulate ale Poloniei ne arată două lucruri.

În primul rând, faptul că adevărata față a populismului este aceasta: discursuri inflamatoare la vedere și corupție sau incompetență pe ascuns. Guvernul polonez va trebui, desigur, să răspundă clar acestor dezvăluiri, iar Uniunea Europeană va trebui să inițieze acțiuni concrete pentru ca asemenea practici să fie anihilate. În al doilea rând ne arată cât de nedrept, de ilegal, de imoral și de inacceptabil este să ții în afara UE țări și guverne precum România, care fără să facă parte, își fac datoria față de Schengen, zi de zi, de ani de zile. Aceasta este UE pe care ne-o dorim?”.

În a doua sa intervenție, Gheorghe Falcă a atins o problemă la fel de importanță: conflictul dintre Kosovo și Serbia. Europa nu își permite și nu își dorește, nici în Balcani și nicăieri o situație asemănătoare cu cea pe care o vedem de zeci de ani în Palestina, cu ce vedem în Nagorno-Karabah, în Kurdistan, cu ce am văzut zeci de ani în Irlanda de Nord.

Realitatea, așa cum o văd eu, este că fără o acțiune concretă și decisivă a Uniunii Europene, violențele din regiunea respectivă au nu doar potențialul de a se prelungi vreme de decenii, dar și de a degenera, așa cum s-a întâmplat sau încă se întâmplă în exemplele dramatice enumerate deja.

Uniunea Europeană trebuie să se implice mult mai hotărât și mai decisiv și să ofere celor două părți o cale concretă și clară de dezvoltare și colaborare în cadrul Uniunii noastre. Depinde de cele două părți, dar depinde și de noi, a transmis Falcă.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite