Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Romania și Bulgaria trebuie să aibă drepturi depline în Spațiului Schengen!”

Europarlamentarul PNL/PPE, Gheorghe Falcă, a subliniat printr-o luare de poziție publică faptul că România și Bulgaria trebuie să aibă drepturi depline în Spațiul Schengen.

Gheorghe Falcă: „Romania și Bulgaria trebuie să aibă drepturi depline în Spațiului Schengen!”
Comentează 1

„Alături de colegii mei din comisia pentru petiții solicităm, din nou, aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, împreună cu adoptarea unei legislații specifice pentru a rezolva această situație presantă.

După adoptarea cu unanimitate de voturi a unei rezoluții în comisia pentru petiții, facem apel la acțiunea UE pentru a rezolva timpul lung de așteptare pentru camioane la granițele UE și cerem Consiliului să decidă rapid asupra aderării complete la Schengen a României și Bulgariei, inclusiv cu frontierele terestre.

Cozile lungi de camioane la granițe pot avea un impact negativ asupra sănătății și condițiilor de muncă ale șoferilor, asupra siguranței rutiere și funcționării pieței unice europene. Atragem atenția și asupra impactului asupra sănătății cetățenilor europeni prin poluarea aerului, a apei și a zgomotului”, a subliniat Gheorghe Falcă.

În continuare, europarlamentarul arădean a precizat: „Cer Consiliului să adopte cât mai curând posibil, și cel târziu până la mijlocul anului 2024, o decizie privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în România și Bulgaria. Pentru a aborda problemele de la granițe, vreau să avem măsuri legislative UE obligatorii pentru un standard european de un minut în medie pentru gestionarea camioanelor la punctele de trecere a granițelor intra-UE; legislație care să permită șoferilor de camioane să folosească punctele de trecere mai mici când arterele principale sunt închise pentru întreținerea drumului, pentru a evita dependența șoferilor de acțiuni arbitrare ale unor țări individuale; și eforturi suplimentare din partea țărilor UE pentru a întări cooperarea transfrontalieră în combaterea furturilor din vehiculele de mărfuri.

M-am luptat pentru aceste măsuri și din calitatea mea de cetățean și fost primar al Aradului, un oraș de graniță și afectat de aceste cozi interminabile.

Rezoluția urmează să fie prezentată într-o sesiune viitoare a plenului Parlamentului European. 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite