Vremea Romania, Arad 8°C

Stiri Arad

Sărbătoarea vinului în podgorie la Ghioroc

Fără îndoială de patru ani încoace la Ghioroc se desfășoară cea mai frumoasă sărbătoare a vinului din toată Podgoria Aradului, aici sunt cele mai reușite programe artistice cu soliști, ansambluri de dansuri și trupe de muzică pentru toate gusturile.

Sărbătoarea vinului în podgorie la Ghioroc
Comentează 0

Când este sărbătoare în Podgorie, la Ghioroc se adună mii de oameni nu numai din podgorie, ci de peste tot din județ și nu numai. Nu poți să nu apreciezi munca depusă din spatele acestei manifestări și aș vrea să amintesc că la Ghioroc există o colaborare extrem de strânsă între primar și angajați, există acea relație de colegialitate.

Acest lucru l-am văzut și la sărbătoarea clătitelor de la Moneasa, unde echipa primăriei Ghioroc a făcut peste 6 -7000 de clătite în două zile, iar primarul era acolo între ei, echipat cu șorț. Asta înseamnă a lucra în echipă și a fi uniți, pentru că atunci când există unitate se pot realiza lucruri mari și frumoase.

Un alt lucru frumos pe care l-am văzut la Ghioroc a fost faptul că primarul a trecut pe la fiecare stand la sărbătoare, a vorbit cu oamenii și a fost mereu între ei, iar noaptea a fost între copii împărțind lampioane, un alt lucru extrem de frumos la sărbătoarea vinului.

Am văzut în noapte  plutind în eter câteva zeci de lampioane deasupra Ghiorocului spre bucuria tuturora.

Anul acesta  ca oaspete de seamă a fost prezent primarul orașului Panciu, o altă perlă viticolă din România și cu siguranță s-a simțit bine la Ghioroc pentru că aici nu poți să nu te simți bine cu muzică, dans, veselie și până la urmă oamenii merită o sărbătoare a lor după munca de peste an.

Programul artistic a debutat așa cum este firesc cu discursul primarului și a oaspeților, primarul Panciului, domnul Iulian Nica, apoi doamna Garofița Popa (care este un om respectabil pentru tot ceea ce realizează  ca director la G.A.L. Podgoria Miniș - Măderat prin proiectele ce se derulează prin această instituție menită să ajute lumea satului, dânsa fiind și consilier Județean).

Nu trebuie uitat nici primarul Șiriei Valentin Bot, care a fost prezent la această sărbătoare, omul care a modernizat comuna Șiria. La sărbătoare a participat și noul Primar al comunei Păuliș, domnul Turcin .

Iată că acești oameni știu să fie aproape unii de alții așa cum este omenește și firesc, să se sprijine la nevoie. Prezenți la sărbătoare au fost și oamenii politici din județ, dar și președintele C.J.A., Iustin Cionca, având și un scurt discurs pe șcenă.

Deschiderea Ediției a VIII-a a Sărbătorii Vinului în podgoria Miniș-Măderat la Ghioroc a debutat cu sfințirea recoltei de struguri, apoi decernarea titlului de cetățean de onoare Dr. Mihailovici și decernarea a trei diplome de aur, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la căsătorie celor care sunt de jumătate de secol împreună, iar după aceasta a urmat așa cum am amintit, discursul primarului și a oaspeților .

Corul comunei Ghioroc a deschis practic programul artistic, apoi au urmat ansamblurile de dansuri "Junii Podgoriei din Ghioroc" condus de Marius Ureche, “Șiriana”, condus de doamna Popa Garofita, “Păstrătorii Tradiției  Covăsînţ" coordonat de Raţiu Marian şi Preot Blaj Octavian, “Armonia Mureșeană Sâmbăteni ” condus de instructor  Rașca Radu și ansamblul ,,Doina Mureșului" condus de Viorel Nistor.  

Premierea sportivilor Clubului Podgoria Ghioroc - secția Judo Sportiv a fost un moment emoționant pentru părinții copiilor și pentru întreaga comună , ei fiind o mândrie.

La eveniment au cântat solista de muzică populară Maria-Mădălina Motorca, Grupul vocal “Florile Podgoriei din Ghioroc” cu solistele Dariana Stoica, Maria Costache și Paula Morar condus de Tomoiagă Bianca.

Formația Armonia cu interpreta Luciana Giurgiu , o moață  autentică și un solist de excepție care știe să ridice publicul, Mile Povan cu formația, apoi a urmat interpreta Danila Lorena, Trupa Brethless cu interpreta Cuc Melania, Orchestra Daniels Brothers Band feat. Madalina Boroneamț, Andreea D. și Connect-R.

Au urmat frumoase focuri de artificii care au și marcat sfârșitul  celei de-a VIII-a ediție a sărbătorii, care a fost cu adevărat reușită ca în fiecare an.

Micii, berea și grătarele au fost la discreție pentru toată lumea, iar copiii cu siguranță s-au bucurat de frumoasele lampioane dăruite de primar pe care le-au înălțat spre cer pentru a știi toată lumea că la Ghioroc a fost iar sărbătoare.

Galerie foto (499)

Scrie un comentariu

trimite