Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Samsung Galaxy A52 este rezistent la apă și praf, dar cât de rezistent?

Samsung a lansat seria Samsung Galaxy A52 într-un eveniment separat Galaxy Unpacked în martie, împreună cu Galaxy A72. Smartphone-urile din seria Galaxy A de la Samsung sunt modelele bugetare centrale ale companiei, care ajută pe Samsung în lupta împotriva concurenței companiilor din China. Acestea vin cu prețuri inexplicabil de mici, scoțând în față câteva specificații mai bune.

Samsung Galaxy A52 este rezistent la apă și praf, dar cât de rezistent?
Comentează 0

Samsung Galaxy A52 4G și A52 5G au venit cu multe caracteristici extrem de interesante, oferind îmbunătățiri pe mai multe fronturi, inclusiv afișaj, cameră și multe altele. Dar multă lume se întreabă dacă aceste modele, Galaxy A52 4G și A52 5G sunt impermeabile sau nu. Cele două modele sunt aproape identice, au foarte mici diferențe.

Da, Samsung Galaxy A52 are un rating IP67 oficial pentru rezistența la praf și apă. Predecesorul său, Galaxy A51, nu avea suficientă protecție pentru a obține un rating oficial IP și, prin urmare, nu era rezistent la apă conform standardelor companiei. Vă reamintim că Samsung Galaxy A5 (2017) a fost lansat cu un rating IP68! Dar ce înseamnă ratingurile IP?

IP înseamnă „Ingress Protection”. IP se referă la gradul de protecție pe care îl oferă o carcasă sau o incintă pentru a împiedica intrarea materialelor străine. Pur și simplu, atunci când smartphone-ul dvs. are un rating oficial IP, înseamnă că oferă un anumit grad de protecție împotriva intrării materialelor externe, cum ar fi praful și apa. Gradul de protecție este de obicei notat prin termeni precum IP66, IP67, IP68 și așa mai departe. Aceste evaluări indică dacă smartphone-ul dvs. este rezistent la apă și praf, conform XDA-Developers. Dar nu înseamnă că un dispozitiv este complet impermeabil; este doar într-un anumit grad specificat în testele de laborator. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai bună protecția. Ca atare, certificarea IP68 este mai bună decât IP67.

Pentru a vă face o idee despre ce înseamnă numerele, va trebui să știți ce reprezintă fiecare. Prima cifră după IP arată rezistență împotriva particulelor străine, cum ar fi praful, în timp ce a doua indică rezistența la apă. De exemplu, ratingul IP67 de pe foaia de specificații a lui Galaxy A52 garantează că dispozitivul va fi sigur dacă este scufundat în apă până la un metru adâncime și până la 30 de minute. Cu siguranță nu oferă o protecție la fel de robustă ca IP68, așa că nu ar trebui să fiți neglijent cu dispozitivul. De exemplu smartphone-urile premium Samsung, cum ar fi seriile Galaxy S10, Galaxy S20 sau Galaxy S21 au toate certificarea IP68. La fel și seriile high-end Galaxy Note.

Evaluarea IP oferă numai o anumită capacitate de rezistență la apă. Cu toate acestea, impermeabil, pe de altă parte, înseamnă literalmente că dispozitivul dvs. este impermeabil la apă. Deci, nu, Galaxy A52 nu este complet impermeabil. Cu toate acestea, garantează rezistența la apă până la un metru adâncime și până la 30 de minute, astfel încât să puteți intra cu Galaxy A52 în piscină atâta timp cât nu exagerați.

La fel ca varianta sa 4G, Samsung Galaxy A52 5G este rezistent la apă datorită calificării sale oficiale IP67. De asemenea, puteți avea liniște sufletească dacă mergeți la înot cu Galaxy A52 5G, atâta timp cât țineți cont de limitări. În afară de aceasta, evitați apa sărată sau alte lichide în afară de apa curată pentru a fi în siguranță.


Scrie un comentariu

trimite