Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sâmbătă puteți încasa bani pentru deșeurile electrice

Primăria Arad, în parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec, organizează, sâmbătă, o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice. 

Sâmbătă puteți încasa bani pentru deșeurile electrice
Comentează 0

Aparatele electrocasnice de dimensiuni mai mari pot fi preluate de la domiciliu, în mod gratuit, pe bază de programare telefonică la 0800 444 800 (telverde gratuit apelabil 7 zile din 7 între orele 9-17) sau 0751 302 123.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec oferă fiecărui deponent cupoane valorice (tichete cadou) în valoare de 40 lei pentru combine frigorifice, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere sau congelatoare, echipamente întregi şi complete, respectiv cupoane în valoare de 20 lei pentru maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine sau aparate de aer condiţionat întregi şi complete.

Pentru orice alt aparat electric scos din uz și predat fiecare deponent va fi înscris la o tombolă cu premii oferite de RoRec. Premiile vor fi un cuptor cu microunde, cafetiere, mixere de bucătărie, mașini electrice de găurit. 

Sâmbătă, între orele 9-16, deșeurile DEEE pot fi depuse în containerele care vor fi amplasate în șase puncte de colectare din oraș: Alfa –zona Bisericii, în spatele Carrefour Market; Micălaca – Piața Miorița, str.Abrud în spatele  Bl.129; Zona Gării – str.Avrig la Grădinița PP15; Vlaicu – Piața Agroindustrială la intrarea în hala; Aradul Nou – parcare « Lanțul » pe Calea Timișorii; Grădiște – Aleea Romanței, la școala « Aron Cotruș ».

Deșeurile de echipamente eletrice și electronice au un potențial toxic de 10 ori mai mare decât deșeurile menajere. Din această cauză, legislația europeană și națională de mediu interzice  debarasarea de deșeurile DEEE alături de deșeurile menajere.  
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite