Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Salina Turda, locul din România care este comparat cu Disneyland în presa străină

Salina Turda este un loc ce a primit de-a lungul timpului numeroase aprecieri atât din partea românilor, cât şi din partea celor aflaţi în străinătate. Astfel, după ce a fost prezentată de CNN, Salina Turda continuă să fie lăudată de către presa străină.

Salina Turda, locul din România care este comparat cu Disneyland în presa străină
Comentează 0

Locul este descris ca un “parc tematic incredibil”, care încântă turiştii cu o roată de distracţii, un teren de mini-golf şi un lac pe care se pot plimba cu barca. Toate acestea se afla la 42 de metri sub pământ.

„Uitați de Disney! Dacă erați de părere că Disney reprezintă etalonul în materie de parcuri tematice, ar fi bine să vă mai gândiți: o atracție turistică din România, aflată în totalitate sub pământ, pune într-o cu totul altă lumină o zi de distracție alături de familie. Uimitoarea mină de sare a fost transformată într-o atracție care îți taie respirația și care atrage în jur 600.000 de vizitatori pe an” a scris dailymail.co.uk.

În anul 1932, mina de sare a fost închisă, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost utilizată drept adăpost. În 1992, a început să fie folosită ca muzeu şi parc de distracţii şi, ulterior, în 2008, au fost investite 6 milioane de euro pentru a deveni un spaţiu apreciat şi vizitat de turişti.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite