Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şahistul arădean Rodel Rujan a cucerit titlul naţional la amatori

Federația Română de Șah a lansat in 2016 o nouă competiție oficială – campionatul național pentru amatori, cu drept de participare pentru toți jucătorii cu elo sub 2000.

Şahistul arădean Rodel Rujan a cucerit titlul naţional la amatori
Comentează 0

Prima ediție a acestui campionat s-a încheiat zilele trecute la Iași, primul campion național de amatori fiind arădeanul Rodel Rujan, legitimat la ACS Sah Club Vados Arad.

Rodel a dominat turneul autoritar, devenind campion încă după 8 runde, când, cu 7 victorii si o remiză și un avans de 1,5 puncte, nu a mai putut fi ajuns de nici unul din urmăritorii lui. De remarcat că pe poziția a doua s-a situat surprinzător ieșeanca Lehaci Miruna, campioana națională de fete U12, ultima treaptă a podiumului revenindu-i merituos târg-mureșeanului Grigore Fugulyan, legitimat la CS Universitatea Arad.

În paralel cu turneul de amatori, la Iași s-a desfășurat și a treia ediție a puternicului Iași Open, turneul cu cel mai mare fond de premii din România. Cu o participare selectă, cu mulți mari maeștri și maeștri internaționali, la turneu au participat și mai mulți jucători de la clubul Vados. Fiind încă din start printre protagoniștii turneului, maestrul internațional Dan Bogdan a terminat pe un onorant loc 9, cu o singură înfrângere, la învingătorul turneului, marele maestru Alexander Zubarev.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite