Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şcoala Gimnazială Nr. 5 – campioana Aradului la şah

Ca în fiecare an, la terminarea anului școlar, Clubul de Șah Vados organizează o competiție inter-școli cu copii din clasele de la ciclul primar din școlile în care șahul este prezent ca activitate extracuriculară.

Şcoala Gimnazială Nr. 5 – campioana Aradului la şah
Comentează 0

Sala mare de ședințe a Consiliului județean a fost gazdă în acest an la această frumoasă competiție, care a avut la start 17 echipe alcătuite din 4 jucători (cu CIV maxim 1050, din care unul obligatoriu de clasă pregătitoare) care au jucat 6 runde în sistem elvețian.

Echipa Școlii Gimnaziale nr. 5 a devenit noua campioană, dominând categoric competiția, impunându-se clar in meciurile câștigate și terminând turneul cu 5 victorii si un meci egal. Pentru formația campioană au jucat: Tudor Adrian, Budău Tudor, Turcu Anton, Guțu Valentin sub conducerea profesorului Florin Bălăceanu. Celelalte trepte ale podiumului au fost ocupate de echipele Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal (din școlile de pe Bd. Dragalina si de pe str. L. Blaga). Argintul l-a obținut echipa “de pe Dragalina” care a terminat și ea fără înfrângere cu 4 victorii si 2 egaluri, în componența Stoica Lorena, Bălan Karina, Gyarmati-Fati Sara si Bîja Victor, având ca profesori pe Dorel Săcăleanu și Bogdan Ivașcu. Bronzul a revenit așadar celor “de pe Blaga” care au aliniat formația Monoranu Rareș, Puf Nicholas, Pop Rareș și Duca Bogdan, profesor Dorel Săcăleanu. Au mai participat echipe de la scolile Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Caius Iacob, Iosif Moldovan, Colegiul Tehnic, Col. E. Ghiba-Birta, Col. Vasile Goldiș și Liceul German A.M. Guttenbrunn.

Au fost răsplătite de asemenea și cele mai bune rezultate individuale pe mese. Astfel, cel mai bun jucător pe prima masă a fost Codreanu Andrei (Sc. Gimn. Avram Iancu); la masa a doua s-a impus Budău Tudor (Șc. Gimn. Nr. 5). La masa a treia am avut trei câștigători Turcu Anton (Sc. Gimn. Nr. 5), Hădean Ryan (Sc. Gimn. Caius Iacob) și Pop Rareș (Lic. Pedagogic 2). La ultima masă cei mai buni jucători au fost Bîja Victor (Lic. Pedagogic 1) si Stana Adrian (Sc. Gimn. Aurel Vlaicu).

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite