Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-a finalizat acțiunea de verificare a câinilor cu stăpân în Sânicolau Mic și Hadă

În perioada 18 iulie 2022 – 5 august 2022, la inițiativa Asociației PAWS UNITED, un medic veterinar și mai mulți voluntari, însoțiți de două echipaje mixte de polițiști locali, au desfășurat o campanie de informare a deținătorilor de câini privind obligațiile pe care le au potrivit normelor legale.

S-a finalizat acțiunea de verificare a câinilor cu stăpân în Sânicolau Mic și Hadă
Comentează 0

„Astfel, în cartierul Sânicolaul Mic și Hadă au fost vizitate 640 de locuințe, fiind identificate și verificate 408 animale de companie – majoritatea câini, acțiune finalizată cu microciparea a 118 dintre ei.

Legislația consacrată prevede obligațiile pe care le incumbă deținerea de câini de companie : identificarea cu microcip a câinilor din proprietate, înregistrarea lor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân, vaccinarea contra rabiei, cel puțin o dată pe an, sterilizarea câinilor care nu posedă pedigri la împlinirea vârstei de 6 luni.

Contravențiile în domeniu, pentru care se pot lua măsuri sancționatorii, se referă la abandonarea unui animal al cărui existență depinde de îngrijirea omului, dar și lăsarea fără supraveghere a animalelor ce pot prezenta pericol pentru persoane ori bunuri.

Demersul început se va extinde în perioada următoare și în alte cartiere, fiind de interes pentru comunitate sănătatea și bunăstarea animalelor de companie. La finalizarea acestuia polițiștii locali vor verifica modul în care se respectă obligațiile aduse la cunoștința proprietarilor de câini, în cazul constatării unor abateri fiind aplicate sancțiunile prevăzute în actele normative”, trasmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite