Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-a dat milităria jos din pod: GPS pe maşinile Primăriei, iar de la anul se va implementa un sistem electronic de pontaj / UPDATE: Ce rezultate a dat monitorizarea în cazul Poliţiei Locale

S-a dat milităria jos din pod la Primăria Arad: toate maşinile instituţiei sunt monitorizate prin GPS, astfel încât în prima lună a rezultat o economie de 2.000 de litri la consumul de carburant. Mai mult, primarul Călin Bibarţ promite că de la anul va fi implementat un sistem de pontaj electronic, astfel încât să se ştie cu exactitate când vin şi când pleacă angajaţii.

S-a dat milităria jos din pod: GPS pe maşinile Primăriei, iar de la anul se va implementa un sistem electronic de pontaj / UPDATE: Ce rezultate a dat monitorizarea în cazul Poliţiei Locale
Comentează 2

Update 1 Ce rezultate a dat monitorizarea în cazul Poliţiei Locale

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, primul pas în această direcție a fost făcut în 2019, când a fost implementat sistemul de management al activităţii agenţilor Direcţiei Generale Poliţia Locală. Concret era vorba despre un sistem de comunicație TETRA între patrule și dispecerat, care permite totodată, vizualizarea permanentă pe TV wall, a poziției tuturor echipajelor. La vremea respectivă administrația locală afirma că în cazul în care programul pilot implementat la DGPLA se va dovedi eficient el va fi extins la nivelul tuturor direcţiilor din cadrul Primăriei Arad.  Analizând indicatorii activității Poliției Locale se poate remarca faptul că aceștia sunt mai mult decât dubli față de anul 2019, în ciuda faptului că personalul s-a redus de la 178 de funcții, majoritatea ocupate, la 144 de funcții ocupate.

Revenind la sistemul aplicat pentru flota auto a PrimărieiArad, acesta  monitorizează toate traseele parcurse şi consumul de carburant pentru fiecare dintre autoturismele administraţiei locale. Sistemul permite localizarea mașinilor în orice moment, urmărirea traseului, dacă sunt sau nu în mișcare, generează rapoarte, foi de parcurs, asigură un management eficient al flotei.  

La o lună distanță de la montarea sistemelor GPS pe mașinile instituției, se constată o reducere a consumului de carburant cu aproximativ 2000 de litri, ceea ce înseamnă, la o valoare aproximativă de 6,7 lei/ l de combustibil, o economie la buget de 13.400 lei.

„E un pas înainte. Încercăm ca pe fiecare componentă, cel puțin cea care ține de actul administrativ al primarului să facem economii, a ţinut să menţioneze primarul Călin Bibarț


Primarul Călin Bibarţ susţine că sistemul de monitorizare a autoturismelor, implementat iniţial la Poliţia Locală, a fost extins pe toate maşinile aparţinând Primăriei. Acestea sunt monitorizate prin GPS, astfel încât se vede unde se află şi ce trasee parcurg. „Sistemul de monitorizare folosit iniţial la Poliţia Locală a fost extins la întreaga flotă auto a Primăriei, toate maşinile fiind dotate cu GPS. După o lună a rezultat o scădere a consumului de combustibil cu 2.000 de litri. Ne propunem ca de la anul să introducem un sistem de pontaj tot electronic. Sistem cu carduri nu prea funcţionează, pentru că nu sunt la purtător, se mai pot împrumuta. Vom avea însă în vedere mai multe aspecte, printre care şi faptul că avem mai multe sedii, iar în timpul zilei sunt angajaţi care trebuie să se deplaseze de la un sediu la altul, în diferite situaţii”, a declarat Călin Bibarţ.

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite