Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

RUȘINOS! Profesori cu note de 1 la titularizare, iar jumătate n-au trecut examenul

Mai mult de jumătate dintre profesorii arădeni care au participat la examenul de titularizare nu au reușit să obțină media de trecere, respectiv 7, în timp ce un sfert nu au obținut nici media 5, necesară pentru a putea preda ca suplinitori.

RUȘINOS! Profesori cu note de 1 la titularizare, iar jumătate n-au trecut examenul
Comentează 8

Potrivit rezultatelor de la examenul de titularizare publicate, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad, valabile înainte de contestații, dintre cei 502 de candidați evaluați, doar 212 au obținut media necesară, minimum 7, rezultând o promovabilitate de 42,2%. Totuși, doar jumătate dintre cei admiși vor obține o catedră, pentru că în județ sunt titularizabile 100 de posturi, restul dascălilor urmând să predea ca suplinitori.

La concurs s-au înscris 608 dascăli, însă peste o sută s-au retras în timpul probei scrise, pentru a nu fi evaluați.

Procentul celor care au obținut minimum media 5 este mai mare, de 74,9%, ceea ce însemană că un sfert dintre candidați nu vor mai putea fi nici suplinitori.

În județul Arad nu a existat nicio medie de 10 la acest examen, ci doar o notă de 10 la proba scrisă. Este vorba de profesorul Ovidiu Barbatei, care a obținut nota maximă la matematică, în timp ce la inspecția la clasă a obținut 9,25.

Pe de altă parte, unii profesori au avut medii de 1 sau cuprinse între 1,00 și 2,00. Astfel, un bărbat a obținut nota 1 la proba scrisă la educație fizică și sport, deși a avut nota 10 la inspecție. O altă profesoară a primit nota 1 la proba scrisă la terapia educațională complexă și integrată, în timp ce la inspecția a avut nota 8.

Cele mai mici note de la proba scrisă au fost înregistrate la educație fizică și sport, unde mulți dintre profesori nu au reușit să obțină nici nota 2, chiar dacă la inspecții au avut note cuprinse între 8 și 10.

Au mai fost înregistrate note de 1 la limba și literatura română, limba și literatura engleză, pedagogie școlară și metodică.

Eventualele contestaţii se vor depune la sediul ISJ Arad miercuri, până la ora 21,00 și joi, până la ora 15,00, iar rezultatele finale vor fi publicate în 3 august. Ședințele publice pentru repartiția posturilor vor avea loc în 8 și 9 august.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite