Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Românul care traversează Americile pe bicicletă a terminat prima etapă a călătoriei

Românul care traversează Americile pe bicicletă, Radu Păltineanu, a terminat în siguranţă prima etapă a călătoriei sale. 

Românul care traversează Americile pe bicicletă a terminat prima etapă a călătoriei
Comentează 0

A parcurs până acum 2.400 de kilometri, a îndurat temperaturile reci şi ploaia torenţială, dar a adus sigla Antenei 3 la pădurea de semne de la Watson Lake.
 
După mai bine de 2.400 de kilometri pedalaţi în America de Nord în condiţii neortodoxe şi cu o vreme destul de nefavorabilă, am atins ultima localitate a ţinutului Yukon din Canada, Watson Lake, şi mă pregătesc să intru în Columbia Britanică. 
 
Din cel mai îndepărtat punct din Alaska, Golful Prudhoe, Radu a început traversarea celor 2 Americi, pe 5 august. 
 
Românul a traversat cu greu ţinutul Yukon, unde a fost nevoit să facă faţă temperaturilor foarte scăzute, de început de toamnă, dar şi celui mai ploios sezon de după anul 1964. 
 
A fost însă primit cu căldură pe tot parcursul călătoriei pe bicicletă. A fost primit chiar şi de comisarul Yukonului. Un punct important al călătorie de până acum a fost pădurea de semne din Watson Lake, unde Radu Păltineanu a dus sigla Antenei 3. 
 
După ce va pedala peste 24.000 de kilometri şi va trece prin 14 ţări din America de Nord, America Centrală şi America de Sud, Radu va avea ca destinaţie finală Ushuaia. E considerat cel mai sudic oraş de pe planetă, în Argentina. Va ajunge acolo după nouă luni de pedalat.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite