Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai e o lună până la deschiderea sezonul ciclist 2016 în Arad. Se caută participanţi la "Prima Pedală 2016"

Pe 23 aprilie se deschide sezonul ciclist 2016 în Arad. Iubitorii mişcării pe două roţi sunt aşteptaţi începând cu ora 8 în parcarea sediului Parcului Natural Lunca Mureșului, echipaţi, entuziasmaţi și gata de mișcare. Se pune de o nouă ediţie concursului "Prima Pedală 2016". Organizatori sunt: Centrul Cultural Municipal Arad, Asociaţia Euro Mediu şi Clubul Sportiv Racing Bike Pro. Doritorii vor trebuie să respecte nişte reguli, şi vor putea opta pentru diferite curse. 

Mai e o lună până la deschiderea sezonul ciclist 2016 în Arad. Se caută participanţi la
Comentează 0

Iată o parte din informaţiile oferite de organizatori:


TRASEU SI CATEGORII:

Cursa RACE 19 Km (1 tura ):  18-29 , 30-39,  39+  masculin si feminin – start la ora 11:30

Cursa   Maraton  38 Km (2 ture):     18+  masculin si feminin – start la ora 10:00

Cursa Sosea 28 KM :   Cursiere Open masculin si feminin, start la ora 14:00

Cursa MTB KIDS :   Copii 1-8 ani traseu individual jaloane, start la ora 11:45

Cursa RACE 9 -13 ani traseu MTB padure circuit 3 km, start la ora 13:35

Cursa RACE 14 -17 ani traseu MTB padure circuit 7 km, start la ora 13:30

Cursa orientare turistica pe biciclete FAMILY: minim un adult + minim 1 copil sub 13 ani, start la ora 13:00. ATENTIE: in afara de timp, celalat criteriu de punctare a concurentilor este completarea exacta a traseului, prin gasirea tuturor reperelor de pe traseu!

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public. 

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2016-1986 = 30 ani!


CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice.

Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris, va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.


Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.


CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure. Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;

– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;

– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.

– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol. 


ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare;

– casca de protectie;

– numar cu chip (furnizat de organizatori).

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start, moment in care se vor transmite si eventualele noutati si modificari aparute.


LIMITA DE TIMP

Cursa Race 19 Km: termen limita 1h:45min;

Cursa   Maraton  38 Km: termen limita 3h:30min;

Cursa Sosea 28 KM: termen limita 1h:30min.

Restul categoriilor nu au termen limita.

Alte informaţii utile pot fi accesate pe: www.primapedala.ro/regulament/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide