Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii, vizați din nou de RESTRICȚII! Certificatul verde intră în vigoare de astăzi. Unde se aplică și în ce condiții

De astăzi, intrăm în restaurante sau în sălile de sport doar cu certificatul verde, dacă ne aflăm într-o localitate în care rata de incidența sare de 3 la mia de locuitori. Certificatul arată dacă o persoană este vaccinată anti-COVID, testată sau a trecut prin boală. 

Românii, vizați din nou de RESTRICȚII! Certificatul verde intră în vigoare de astăzi. Unde se aplică și în ce condiții
Comentează 0

Operatorii economici ne vor verifica cu ajutorul aplicației "Check DCC" dezvoltate de Serviciul Român de Telecomunicații (STS) prin intermediul căreia vor scana codul QR și vor vedea, astfel, vor dacă persoana respectivă este vaccinată, testată sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile, aceste fiind condițiile specificate în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial.

Vorbim astfel despre prezentarea acestui certificat verde în cazul restaurantelor, nunților sau în cazul diferitelor evenimente, în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 persoane la mia de locuitori. În această situație se află, în momentul de față, Satul Mare sau Timișoara, unde vor fi aplicatea aceste măsuri chiar începând de astăzi, 20 septembrie. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite