Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Ce vești BUNE ne așteaptă și ce RESTRICȚII se mențin

Noi măsuri de relaxare din 15 iunie, asta anunță oficialii. În a treia etapă sunt șanse mari să fie redeschise mall-urile și restaurantele, iar zborurile ar putea fi realuate, informează Realitatea PLUS.

Noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Ce vești BUNE ne așteaptă și ce RESTRICȚII se mențin
Comentează 0

Din 15 iunie vor fi luate noi măsuri de relaxare, au anunțat autoritățile. În a treia etapă, cel mai probabil vor fi deschise mall-urile, posibil și restaurantele, iar zborurile comerciale ar putea fi reluate. În plus, s-ar putea renuța la măsura izolării pentru persoanele care vin din străinătate. 

Pe de altă parte, se ia însă în calcul și prelungirea stării de alertă. O spune chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat, duminică seară, la un post TV, că este posibil ca pe 15 iunie să nu fie luate noi măsuri de relaxare ci să fie prelungită starea de alertă. Motivul invocat de Tătaru este creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus din ultimele zile, apariția de noi focare de infecție, precum și persistența transmiterii comunitare în România.

Măsurile din al treilea val de relaxare urmează să fie discutate astăzi și mâine cu premierul Ludovic Orban, care prezidează Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgență, și vor fi anunțate cel mai probabil în curusul zilei de joi.

Cât privește masca de protecție, părerile sunt în continuare împărțite. Ministrul Sănătății afirma recent că purtarea acesteia va fi obligatorie până când nu vor mai fi cazuri noi și focare de COVID-19. La rândul său, secretarul de statu, Horațiu Moldovan, a declarat într-o intervenție la Realitatea PLUS, că masca de protecție este "un element de siguranță" ce trebuie menținut în această etapă. 

În ceea ce privește redeschiderii grădinițelor, a creșelor și after school-urilor, lucrurile sunt însă ceva mai complicate. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a exclus posibilitatea ca grădinițele particulare să își reia activitatea în seria a doua a relaxărilor programate, după 15 iunie, așa cum și-ar dori o parte dintre părinți, dar și reprezentanții instituțiilor private. „Copilul poate să devină vectorul de infecţie pentru familie”, avertiza Arafat într-o intervenție la un post TV. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite