Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii se tem să mai ia credite de la bănci. Iată care sunt motivele!

Numărul împrumuturilor acordate de bănci a scăzut pentru prima dată în ultimul an. Românii şi firmele au luat mai puţine credite, iar motivele sunt destule. 

Românii se tem să mai ia credite de la bănci. Iată care sunt motivele!
Comentează 0

Unul ar fi că băncile au majorat costurile de creditare, altul, că nu știu la ce să se aștepte după ce a fost modificat modul în care sunt calculate ratele. Cei care au deja împrumuturi sunt şi ei afectaţi, deoarce indicele robor a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci luni, iar asta înseamnă cheltuieli mai mari.

Românii cu credite în lei vor plăti rate mai mari, după ce Indicele Robor la 3 luni a crescut de la 3,23% la 3,34%. Este cea mai mare valoarea din octombrie 2018.

Românii care au deja credite şi se gândesc la o refinţare în speranţa că îşi vor reduce costurile, ar fi bine să se mai gândească. Oamenii sunt tot mai sceptici cu privire la împrumuturile bancare. Valorea creditelor totale s-a diminuat cu 200 de milioane de lei în februarie 2019 faţă de ianuarie 2019.

Guvernul a introdus un nou indice de referinţă care înlocuieşte ROBOR şi în funcţie de care, începând cu data de 2 mai se vor calcula ratele la toate creditele noi în lei.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite