Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezumatul modificărilor  Legilor jocului de fotbal începând cu data de 1 iunie 2019

Modificări și clarificări la Legile Jocului de fotbal - PARTEA I

Rezumatul modificărilor  Legilor jocului de fotbal începând cu data de 1 iunie 2019
Comentează 0

Legea 3 -  Jucătorul înlocuit trebuie să părăsească terenul prin punctul cel mai apropiat al liniei terenului, cu excepția cazului în care se indică altfel de către arbitru.

Legea 4: - Bluzele termice pot fi multicolore/cu model, cu condiția să fie perfect identice ( la culoare)  cu mânecile tricoului.

Legea 5: - Arbitrul nu poate schimba o decizie de reluare a jocului după ce acesta a fost reluat, însă, în anumite situații , pate arăta cartonaș galben/cartonaș roșu pentru un incident anterior.

- Dacă arbitrul părăsește terenul pentru o analiză video sau pentru a rechema jucătorii pe teren la încheierea pauzei, o decizie poate fi încă modificată
- Oficialilor echipelor care comit abateri li se poate arăta CG /CR. Dacă persoana care a comis abaterea nu poate fi identificată, CG/CR va fi arătat antrenorului principal aflat în suprafața tehnică.

 - Dacă se acordă o lovitură de pedeapsă, jucătorul care execută lovitura poate fi evaluat sau poate primi îngrijiri, după care, poate rămâne în teren și executa lovitura.

 Legea 8.: - Echipa care câștigă tragerea la sorți prin aruncarea unei monede poate alege să aibă lovitura de începere.

- Mingea de arbitru - mingea este lăsată să cadă pentru portar ( dacă jocul a fost oprit în suprafața de pedeapsă ) sau pentru un jucător al echipei care a atins ultima dată mingea, în locul unde a avut loc ultima atingere. Toți ceilalți jucători ( ai ambelor echipe) trebuie să se afle la o distanță de minimum 4 m.

Legea 9.: - Minge de arbitru. Dacă mingea îl atinge pe arbitru ( sau pe alt oficial de meci) și apoi intră în poartă, se schimbă posesia sau începe o acțiune de atac

Legea 10.:- Portarul nu poate înscrie aruncând mingea în poarta echipei adverse.

Vom continua . 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite