Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezultatele Evaluării Naționale: promovabilitate de 68,13% și două medii de 10; vezi câte medii de 1 au fost în județ

Au fost făcute publice rezultatele la Evaluarea Națională de anul acesta, la care au participat absolvenții clasei a VIII-a. Aradul se poate lăuda cu două medii de 10, o promovabilitate de 68,13% și mai multe medii de 1.

Rezultatele Evaluării Naționale: promovabilitate de 68,13% și două medii de 10; vezi câte medii de 1 au fost în județ
Comentează 0

„Eventualele contestații se vor depune azi, 25 iunie, între orele 16.00-20.00, în centrele de examen de la Evaluare Națională - 2019. Rezultatele după contestații se vor afișa în data de 29 iunie 2019. După soluționarea contestațiilor, urmează etapa de admitere în liceu pe baza opțiunilor exprimate de elevi și a mediilor de admitere care se compun din media obținută la evaluare națională (80%) și media obținută în cei patru ani de gimnaziu (20%). Pentru anul școlar 2019-2020, în județul Arad există 1148 de locuri în învățământul liceal  (91 clase)”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Reprezentanții instituției mai susțin că învățământul profesional este într-un trend ascendent în ultimii ani, tot mai mulți elevi optând pentru acest tip de formare profesională. „La nivelul județului Arad, pentru anul școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar Județean Arad a aprobat un număr de 41 de clase de învățământ profesional cu durata studiilor de 3 ani, din care 4 clase sunt de învățământ profesional în sistem dual”, se mai arată în comunicat.

Cei mai buni vs cei mai slabi

Dar, dincolo de informațiile oficiale, haideți să vedem cine sunt elevii de 10 ai Aradului, înainte de soluționarea contestațiilor, ce școlii au reușit să dea elevii în top zece cele mai mari medii din județ, câte medii de 1 au fost înregistrate în sistem și care sunt școlile care „se pot lăuda” cu aceste rezultate.

După cum spuneam, doi elevi arădeni au reușit să obțină zece curat la Evaluarea Națională. Este vorba despre Octavian Liviu Micurescu, de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad (care în ultimii ani apare în top atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat) și Laura Ștefania Preda de la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu Criș.

Pe lângă cele două unități de învățământ, au mai reușit să-și propulseze elevii în top 10 medii de la Evaluarea Națională: Colegiul Național „Moise Nicoară”, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Liceul Național de Informatică, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.

La polul opus, în județ s-au înregistrat și șase medii de 1 curat, patru la Școala Gimnazială Vânători – un adevărat record anul acesta, am putea spune, una la Școala Gimnazială Vânători, una la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”, în timp ce un elev de la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad a luat 1 la proba de Limba Română, însă la Matematică nu s-a mai prezentat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite