Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezultatele comisiei alcătuite din medici din diferite specialități – inclusiv gastroenterologie – care a analizat documentele medicale – Foia de Observație Clinică Generală a unei paciente nemulțumite

Rezultatele comisiei  alcătuite din medici din diferite specialități – inclusiv gastroenterologie – care a analizat documentele medicale – Foia de Observație Clinică Generală a unei paciente nemulțumite
Comentează 0

Ca urmare a acuzațiilor emise, de către o pacientă, la adresa unui medic angajat în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și a sesizării depuse, ulterior, de către aceasta, la nivelul instituției s-a constituit o comisie alcătuită din medici din diferite specialități – inclusiv gastroenterologie – care a analizat documentele medicale – Foia de Observație Clinică Generală a pacientei precum și biletele de externare din clinica din Cluj. Totodată, comisia a solicitat puncte de vedere de la personalul medical implicat în tratarea și îngrijirea pacientei pe perioada internării.

Rezultatele comisiei au evidențiat că pacienta a beneficiat de toate investigațiile clinice și paraclinice necesare, inclusiv Colangio RMN și nu a fost externată de către medicul curant datorită faptului că s-a vindecat ci pentru că, pacienta a solicitat externarea pe propria răspundere, sub semnătură, contrar indicațiilor medicului curant, iar în foaia de observație pacienta a consemnat: ”Solicit externarea la cerere contrar indicațiilor medicului curant”, invocând motivul de a fi cu familia cu ocazia zilei de naștere.

Având în vedere diagnosticele consemnate la externare, din punct de vedere medical există posibilitatea migrării unui alt calcul pe coledoc, cu apariția angiocolitei și pancreatitei secundare, diagnostice explicabile pentru medici și greu de acceptat pentru o persoană din afara zonei medicale.

Suntem conștienți că uneori există lacune în ceea ce privește comunicarea personal medical/pacient/aparținător fapt pentru care am pus la dispoziția dumneavoastră o serie de modalități prin care ni le puteți face cunoscute în timp real – telefonic, prin e-mail, la secretariatul unității sau prin aplicația feedback sms.

Facem apel la pacienții și aparținătorii care au nemulțumiri sau consideră că sunt neîndreptățiți de către personalul medical sau nemedical, pe perioada șederii în spital, să se adreseze cu prioritate medicului șef de secție sau directorului medical pentru a putea lămuri neînțelegerile apărute și pentru a putea lua măsurile necesare. Acuzațiile fără dovezi știrbesc activitatea profesională și discreditează personalul medical - același personal care a salvat numeroase vieți de-a lungul carierei.

De asemenea, și noi ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță persoanele care aduc acuze nejustificate medicilor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, acuze care conduc la pierderea încrederii cetățenilor în serviciile medicale asigurate de către acești medici.

Informații referitoare la perioada internării pacientei în spital:  

Pacienta s-a prezentat pe data de 09 martie, în Unitatea de Primire Urgențe acuzând epigastralgii, inapetență, grețuri cu debut de două zile. După efectuarea investigațiilor clinice și paraclinice aceasta s-a internat în Secția Clinică Gastroenterologie în jurul orei 23.00.

A doua zi, pe data de 10 martie, pacienta a fost preluată de către medicul căruia i se aduc acuzații. Medicul respectiv (curant) îi efectuează ecografie abdominală, examene de laborator și îi administrează tratament de specialitate, fapte consemnate în foaia de observație a pacientei. În urma investigațiilor se exclude diagnosticul de pancreatită acută pe care pacienta îl invocă. Datorită suspiciunii de litiază coledociană s-a decis continuarea investigațiilor prin efectuarea unui examen Colangio RMN, care certifică absența calculilor coledocieni, absența inflamației pancreasului și ridică suspiciunea de microcalculi la nivel de colecist.

Pe data de 14 martie, ora 13.30 pacienta a solicitat externarea, la cerere, pe propria răspundere, sub semnătură, contrar indicațiilor medicului curant, iar în foaia de observație pacienta a consemnat: ”Solicit externarea la cerere contrar indicațiilor medicului curant”, invocând motivul de a fi cu familia cu ocazia zilei de naștere.

La externare, pacienta primește concediu medical, recomandare de dietă și tratament medicamentos pentru diagnosticele consemnate în foaia de observație, precum și recomandarea de consult medical, chirurgical, în vederea colecistectomiei - intervenție chirurgicală.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite