Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezultate finale Evaluarea Națională 2021. Notele după contestații au fost publicate

Absolvenţii clasei a VIII-a au aflat rezultatele finale de la examenul de care depinde admiterea la liceul dorit. Notele la Evaluarea Naţională 2021 au fost afișate, la ora 10:00, pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro. 

Rezultate finale Evaluarea Națională 2021. Notele după contestații au fost publicate
Comentează 0

DATELE POT FI CONSULTATE AICI.

Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă, potrivit Mediafax.

Pentru al doilea an consecutiv, rezultatele la Evaluarea Naţională sunt afişate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită. Pentru a obţine nota, elevii vor completa codul primit la susţinere examenului.

Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta au fost înregistrate 20.268 de contestaţii. Numărul total este în creştere comparativ cu 2020, când au fost depuse 15.275 de contestaţii, dar mai mic faţă de anii anteriori: 2019 - 21.509 contestaţii, respectiv 2018 - 23.761 de contestaţii.

Etapa specială a Evaluării Naționale 2021 se va desfăşura în săptămâna 5 - 12 iulie şi vizează absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial.

Candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în perioada 22 - 25 iunie 2021, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite