Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REVISTA GUTENBERG ARAD -  EDIȚIA 56

Și această ediție, ca și celelalte două, se înscrie în anul Constelației Gutenberg.

Încă suntem sub imperiul emoțiilor anului jubiliar (15) de apariție editorială neîntreruptă. La fel, sărbătoarea revistei se include în cei șaptezeci și cinci de ani de la înființarea Tipografiei Gutenberg (care, împreună cu Editura omonimă girează apariția și contribuie la înfăptuirea unui act de cultură arădean și nu numai).

REVISTA GUTENBERG ARAD -  EDIȚIA 56
Comentează 0

Concepută a fi un Mozaic arădean (cu apariție trimestrială), revista are afiliat un Salon Gutenberg (după modelul de acum aproape o sută de ani - „Al. T. Stamatiad”), care completează armonia scrierilor de tip documentar - istoric cu ideatica opiniilor, dar și cu fina scriitură din condei (poezie, proză, eseu, recenzii, arheologie, istorie. debut ș.a.)

Enumerăm (din cuprins) câteva generice, demne a fi suport de lectură pentru cei interesați: Editorial; Aradul-documentar în timp; Creatori arădeni / Cărți. Reviste. Autori; Lecturi și literature; Salon Gutenberg; La o ceașcă de cafea, duminica; Aria diversitas; Miscelanea; Eveniment.

Se cuvine a aminti la modul superlativ genericele „Special” și „Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România”, remarcând aici frumoasa colaborare cu forul superior-UZPR București și Filiala Arad prin consistența materialelor semnate  de Roxana Istudor și Vasile Filip.

De asemenea, se impune să menționăm rubrica „Diaspora” (revista având colaboratori din Australia, America, Europa). Nu trebuie să omitem „Debut Gutenberg”, un segment menit a promova tinere condeie, în aria lor de pronunțare.

Ediția Gutenberg de septembrie se dedică Anului Gutenberg (555 de ani de la moarte), Constelația arădeană fiind unică în țară (cu revistă, Salon, editură și tipografie, revista distribuindu-se gratuit, în format print și online).

La realizarea grafică aducem laudă DTP, prin formă și concept, pentru Ecaterina Mehesz (coloritul  copertei fiind unul specific de toamnă în amurg de struguri).

Dorim tuturor cititorilor o plăcută lectură, iar colaboratorilor și semnatarilor (peste trei mii) multă inspirație.

Următorul număr va fi în decembrie.

 

Au consemnat:

Florica R. Cândea, redactor șef

Carina A. Baba, redactor șef adjunct

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite