Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Retrospectiva Filmului Românesc, la cinematograful Arta

Pentru a aduce publicul consumator de film mai aproape de cinematografia românească actuală lansăm programul „Retrospectiva filmului românesc“.

Retrospectiva Filmului Românesc, la cinematograful Arta
Comentează 0

Cinematograful Arta

Miercuri, 28 martie 2018, ora 20.00

 

Prima proiecție din cadrul „Retrospectivei Filmului Românesc“ aduce în fața publicului 5 scurtmetraje realizate de regizori importanţi din cinematografia contemporană, care ilustrează diversitatea genurilor, a stilurilor şi a subiectelor abordate de regizorii români după anii 2000.

Invitata specială care va deschide programul este regizoarea și scenarista Iulia Rugină, cunoscută pentru provocatorul lungmetraj „Breaking News“, dar și pentru cele două filme de public „Love Building“ și „Alt Love Building“.

„Retrospectiva Filmului Românesc“ este un program de educaţie cinematografică care va încerca să răspundă întrebării presante şi populare care circulă în rândul consumatorilor de film „De ce filmul românesc actual arată aşa?”

Prin acest program ne dorim să punem în lumină autori şi pelicule care au marcat istoria cinematografiei naţionale, dar şi să creionăm parcursul industriei filmului din România.

Proiecțiile din cadrul „Retrospectivei Filmului Românesc“ se desfășoară în perioada martie-decembrie 2018 și au loc în ultima miercuri din fiecare lună, la cinematograful Arta.

Intrarea este liberă!

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

De asemenea, programul „Retrospectiva Filmului Românesc“ face parte din manifestările organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad, dedicate Centenarului Marii Uniri.

PROGRAM:

Mihai și Cristina (2001, regia: Cristian Nemescu), 15 min.

Examen (2006, regia: Paul Negoescu), 12 min.

Vineri în jur de 11 (2006, regia: Iulia Rugină), 18 min.

O zi bună de plajă (2008, regia: Bogdan Mustață), 10 min.

Colivia (2010, regia: Adrian Sitaru), 17 min.

Apele tac (2011, regia: Anca Miruna Lăzărescu), 31 min.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite