Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Retroparada vehiculelor istorice de primăvară - 2016

Retroparada  vehiculelor istorice de la Arad a fost un succes. Dacă în toamnă la acest eveniment au participat cîteva vehicule istorice, astăzi au fost prezente aproximativ 20 de vehicule ceea ce denotă că arădenii știu să pună accent  pe faptul că aceste frumoase mașini trebuie salvate.

Retroparada vehiculelor istorice de primăvară - 2016
Comentează 0

Și numărul pasionaților sau vizitatorilor a fost mare, estimîndu-se la cîteva sute de vizitatori. Au fost vehicule de diferite marci începînd cu un Ford A, fabricat în 1928, avînd frîne cu camă pe saboți și tije, însă la defilarea prin oraş nu s-a lăsat mai prejos. Datorită unui om cu suflet această mașină ajunge din Danemarca la Lipova unde este adusă la starea actuală și salvată, iar astăzi a fost preferata doamnelor, domnișoarelor dar și a copiilor.

A mai fost prezent încă un Ford fabricat în 1951 în Anglia,un JAGUAR, o motocicletă cu ataș, care de asemenea a fost deliciul copiilor. Partea militară sau 4x4 a fost bine reprezentată prin prezența a două faimoase M-461  ambele fiind facute decapotabile, fără prelată, un Gaz 69 rusesc, un TV 51 C tot 4x4 însă și un jeep Kaiser, care se pare că a fost în dotarea armatei Elvețiene.

După ce au fost admirate toate vehiculele s-au încolonat pentru defilare pe centrul Aradului făcînd deliciul trecătorilor. Iată ca Aradul este  bine reprezentat de acești oameni cu suflet mare care nu au lăsat să dispară o parte din istoria noastră automobilistică. De altfel se pare că mai sînt și alte mașini de epocă în Arad, însă nu sînt recondiționate în totalitate, sperînd ca la următoarea ediție să participe mai mulți arădeni cu astfel de mașini istorice. Ne-am bucura mult să facem din Arad cea mai reprezentativă Filială Retromobil din țară, făcînd ca aceste bijuterii pe roți să nu dispară.

 

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite