Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rețeaua WiFi4EU din municipiu accesată de peste 10.000 de utilizatori unici

Peste 10.000 de utilizatori unici a avut rețeaua de internet wireless gratuită  pusă în funcțiune de Primăria Arad, în urmă cu trei luni, prin proiectul „Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale: WIFI4EU în muncipiul Arad”.  Cel mai accesat punct a fost cel instalat în Parcul Pădurice, urmat de cel de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. 

Rețeaua WiFi4EU din municipiu accesată de peste 10.000 de utilizatori unici
Comentează 0

În total, arădenii au în acest moment 20 de puncte de conectare la internet, instalate în diferite zone publice ale orașului: Piața Mihai Viteazul, Parcul Mihai Eminescu, Parcul Pădurice, Parcul Caius Iacob, Parcul Europa, Parcul Aventura Voinicilor, Băile termale Bidi, str. Mețianu, la intrare, Parcul Sfânta Maria, Ștrand Neptun – zona bazinelor, Biserica Roșie, Patinoar (str. Cetăţii FN), str. Luceafărului – cvartal 4 loc de joacă și Teatrul „Ioan Slavici”. Unele locații dispun de două sau trei puncte, cum ar fi Parcul Pădurice, unde au fost instalate trei puncte, respectiv  Ștrandul Neptun sau Parcul Europa, cu două puncte de acces.

Rețeaua de internet wireless poate fi accesată cu orice echipament de tip smart: telefon, tabletă, laptop. Routerele sunt amplasate pe stâlpi în zonele menționate mai sus și pot fi detectate pe o rază de aproximativ 100 de metri, în spațiu deschis.

„Comisia Europeană a desemnat Aradul  câștigător al  primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, finanțat prin agenția Innovation and Networks Executive Agency (INEA).Voucherul în valoare de 15.000 de euro a acoperit parțial realizarea celor 20 de locații unde cetățenii pot avea acces gratuit la internet prin folosirea unei conexiuni WiFi.

Municipalitatea arădeană intenționează să extindă rețeaua Wi-fi cu acces la internet gratuit securizat în toate zonele publice (parcuri, zone pietonale, piețe și clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate și muzee).  40 de locații au fost identificate, în jumătate dintre acestea existând în acest moment posibilitatea accesării gratuite a rețelei de internet wireless”, transmit reprezentanţii Primăriei.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite