Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Republica Moldova se pregătește de alegeri anticipate! Ce a decis Curtea Constituțională de la Chișinău

Curtea Constituțională din Republica Moldova a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului. Hotărârea a fost pronunțată astăzi, 15 aprilie, după ce a fost examinată sesizarea depusă de președintele Maia Sandu. 

Republica Moldova se pregătește de alegeri anticipate! Ce a decis Curtea Constituțională de la Chișinău
Comentează 0

„Curtea Constituțională ADOPTĂ următorul AVIZ: Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului – imposibilitatea formării Guvernului. Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial”, a menționat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, citată de Radio Chișinău.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Astfel, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, urmează să dizolve Parlamentul și să anunțe data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

Anterior, pe 30 martie, Maia Sandu, depusese la Curtea Constituțională sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide