Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Replica unei educatoare, dintre cei ce ne omoară emoțional copiii: "Dacă vrea unul un căcat, tu vrei doi?"

Există întâmplări care te lasă fără cuvinte, atunci când nu găsești posibilitatea de-a explica, după mintea și logica ce-ți par firești, cum de-a fost posibil să se petreacă.

Replica unei educatoare, dintre cei ce ne omoară emoțional copiii:
Comentează 0

Ne preocupă rigiditatea statului norvegian, excesiv de protectiv în ceea ce privește copiii, care merge până în cazul extrem în care îi extrage chiar din mediul familial, dacă simte că le este afectată dezvoltarea personală.

La noi lucrurile sunt privite mai lejer și dacă bătaia e în continuare ruptă din Rai, abuzurile verbale sunt doar încercări prin care se călesc caracterele, faptul că pot provoca traume psihologice ce vor bântui prin minte toată viața, apare doar prin lucrările destinate doar psihiatrilor.

Și lucrurile derapează grav atunci când copii de-o șchioapă sunt terorizați instituțional, în grădinițe și școli, de persoane care n-au nimic în comun cu vocația de dascăl sau măcar cu dorința de a împărți în jur dragoste și optimism.

În grădinița din localitatea timișeană Iohanisfeld, în traducere liberă - "Câmpul lui Iohanis", o educatoare reușește, fără prea mare efort, să-i îngrozească pe micuții pe care părinții îi lasă în grijă.

Comportamentul său agresiv a fost descoperit după ce părinții unui băiețel de numai trei ani au încercat să afle ce se ascunde în spatele refuzului acestuia de a mai merge la grădiniță și i-au cusut în haine un reportofon. Băiețelul se plânsese de multe ori că "doamna" educatoare țipă la el și îl lovește.

Înregistrările audio au confirmat faptul că micuțul avea dreptate, comportamentul educatoarei fiind mai potrivit într-o cazarmă decât în grădiniță. Educatoarea urlă la copiii, fiind convinsă de faptul că dacă ridică glasul, cei mici vor înțelege cu siguranță ceea ce pretinde de la ei.

Crizele sale de nervi sunt declanșate de cele mai mici abateri de la linia pe care o dictează, și din reacțiile sale, pare că cei mici nu sunt copiii săi de suflet, ci niște inamici care trebuie dominați, umiliți, ridiculizați.

Monica Cermure, numele persoanei care țipă isteric în înregistrările audio, are cu siguranță nevoie de recalificare profesională, pentru că e clar nu are nicio calitate care să o facă măcar să se pretindă educatoare, și ministerul Educației trebuie să o ajută să-și urmeze destinul, în altă parte decât în vreo grădiniță.

Primul pas spre normalitate a fost făcut, după 16 generații de copii nevinovați ce i-au umplut timpul petrecut la grădiniță, și cine știe câți dintre ei au suportat nervii și crizele sale, educatoarea a fost suspendată din funcție până la finalizarea unei anchete.

Sursa mariustuca.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite