Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Relocări de fonduri pentru Pecica, Fântânele, Conop, Ghioroc, Peregu Mare, Șofronea și Vladimirescu

Orașul Pecica și șase comune arădene – Conop, Fântânele, Ghioroc, Peregu Mare, Vladimirescu și Șofronea – au decis să-și transfere o parte din sumele primite de la Consiliul Județean către alte investiții. Consilierii județeni au fost astfel chemați să aprobe aceste relocări în ședința Consiliului Județean Arad din 15 noiembrie.

Relocări de fonduri pentru Pecica, Fântânele, Conop, Ghioroc, Peregu Mare, Șofronea și Vladimirescu
Comentează 0

„Consiliul Județean alocă sume importante, pentru sprijinirea proiectelor din orașele și comunele județului, fonduri provenite din cota de 6% din impozitul pe venit. Așa cum cofinanțăm proiectele inițiale, răspundem de asemenea cererilor primăriilor, de redistribuire a unor sume, de la un proiect spre altul, deoarece administrațiile locale știu cel mai bine necesitățile și prioritățile comunităților pe care le reprezintă. Sunt localități care au nevoie de bani pentru alte obiective față de cele pe care le-au aprobat la începutul anului și venim în întâmpinarea lor, așa cum este cazul cererilor depuse de Pecica, Fântânele, Conop, Ghioroc, Peregu Mare și Șofronea, de a transfera unele sume de la un obiectiv la altul”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Astfel, Pecica a solicitat diminuarea cu 476 mii lei a sumelor acordate pentru alimentarea cu gaze naturale a localităților Turnu și Sederhat și realocarea banilor pentru modernizarea străzilor 419, 420 și 421.

Comuna Conop și-a diminuat bugetul cu 150 mii lei de la obiectivul de investiții „Studii și elaborare documentație S.F. Înființare rețea de apă și Înființare rețea de canalizare în comuna Conop”. Acești bani au fost îndreptați spre alt obiectiv: „Sistematizare pe verticală DC 83, DC 61A și zona Arăneș în comuna Conop, județul Arad”.

La Fântânele, 100.000 de lei, destinați inițial pentru proiectul „Construire Cămin cultural în localitatea Fântânele” au fost transferați la două noi obiective de investiții „Modernizare iluminat public în comuna Fântânele” în sumă de 42 mii lei și „Creșterea eficienței energetice la Căminul Cultural și Grădinița Tisa Nouă” în sumă de 58 mii lei.

La Ghioroc, 100 mii lei au fost transferați de la modernizarea străzilor din Ghioroc și satele Miniș și Cuvin pentru extinderea parcării din zona de agrement 5.

Primăria Comunei Peregul Mare a solicitat diminuarea cu suma de 60 mii lei a obiectivului de investiții „Alimentare cu gaze naturale a comunei Peregu Mare, județul Arad” și majorarea cu 60 mii lei a sumelor alocate pentru reparații și instalații la o clădire multifuncțională din comună.

Și tot de la gaz a solicitat și Primăria Comunei Șofronea transferarea banilor, 259 mii lei, o parte – 200 mii lei pentru extinderea rețelei de energie electrică în zona de locuințe Sânpaul și 59 mii lei pentru extinderea rețelei de apă în aceeași zonă.

Comuna Vladimirescu a cerut realocarea sumei de 237 mii lei destinată lucrărilor de modernizare a Grădiniței cu program prelungit localitatea Horia și a sumei de 406 mii lei de la obiectivul „construire școala clasele I-IV str. Horea, com. Vladimirescu” la un obiectiv nou de investiții: modernizarea și semaforizarea intersecției din centrul comunei,  în sumă totală de 643 mii lei.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite