Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reîntâlnire baschetbalistică după aproape trei decenii de la primul titlu al Aradului, cu prilejul Cupei „Ienopolis”

Reîntâlnire baschetbalistică după aproape trei decenii de la primul titlu al Aradului, cu prilejul Cupei „Ienopolis”
Comentează 0

A opta ediție a concursului interdisciplinar Cupa „Ienopolis”, desfășurat în această lună la Ineu, a avut o importantă parte baschetbalistică, un număr de 12 echipe fiind prezente la start. Interesant este că pe banca tehnică au luat loc două dintre fostele glorii ale baschetului feminin arădean, Laura Nițulescu și Bianca Drăguș-Urban, care au făcut parte din lotul cu care BC Arad câștiga în 1994 primul titlul din istoria bogată a sportului cu mingea la coș de pe Mureș.

Profesoară de Educație Fizică și Sport la Școala Gimnazială Țipar, Bianca Drăguș-Urban (10 titluri naționale în baschetul senioarelor!) duce mai departe tradiția acestui sport în localitatea arădeană, Țiparul reușind să se impună atât la băieți, cât și la fete. În competiția feminină, pe podium au mai urcat Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu (prof. Daniel Lazăr) și Șc. Gim. Șimand (prof. Daniel Mărcuș și Simona Tomuța), ambele școlii fiind prezente în premieră într-o întrecere de baschet.

La masculin, competiția a fost mult mai palpitantă, pe podium reușind să se mai claseze Șc. Gim. Pădureni - Ch. Criș (prof. Andrei Palfi) - scor 4-8 în ultimul act - și Clubul Copiilor Drăgășani - jud. Vâlcea (prof. Laura Nițulescu). „Aradul rămâne mereu în inima mea. Abia am așteptat o ocazie pentru a reveni pe aceste meleaguri”, a spus sora mai mare a familiei Nițulescu, multiplă campioană sau medaliată a României, Belgiei și Bulgariei sau participantă în Final Four-ul Ligii Campionilor, ca să amintim doar câteva dintre performanțele reușite de jucătoarea născută în 10 noiembrie 1971, la Brașov. 

În „careul de ași” la băieți a mai pătruns Șc. Gim. Satu Nou (prof. Attila Szabo), pe dreptunghiul de la „Sava Brancovici” mai fiind prezenți elevi de la: Șc. Gim. Adea, Colegiul Național Pedagogic „D. Țichindeal” Arad, Șc. Gim. „Nicolae Bălcescu” Arad, Col. „M. Viteazul” Ineu și Șc. Gim. Șimand.  

Arbitrajul meciurilor de lângă Cetatea Ineului a fost asigurat de prof. Marcel Urban (LT Vinga) - președinte FCC Baschet Arad - și prof. Daniel Dragoș (Șc. Gim. „N. Bălcescu” Arad), responsabil al disciplinei sportive baschet în cadrul Cupei „Ienopolis” fiind prof. Daniel Lazăr (CMV Ineu), iar festivitatea de premiere a fost prezentată de prof. Gabriel Iazbinscky (CN Pedagogic „D. Țichindeal”) și oficiată de prof. Camelia Moler (inspector IȘJ Arad) și prof. Teodora Mang (Clubul Copiilor Ineu), principalul artizan al acestui eveniment care se dorește a fi repetat la anul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite