Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Luni e tragerea la sorţi pentru LNBF. Dar şi aşa nu e sigur nimic. "O situaţie fără precedent"

Luni e tragerea la sorţi pentru LNBF. Dar şi aşa nu e sigur nimic.
Comentează 0

Nici în acest ceas nu se ştie care va fi soarta viitorului seon în Liga Naţională de Baschet Feminin. Printre echipele aflate în conformitate cu regulamentete se află şi Univ Goldiş ICIM Arad, care alături de celalalte surate, a trimis la Federaţie o adresă prin care se solicită clarificarea situaţiei viitorului sezon al baschetului feminin românesc. A venit şi un răspuns, care aduce (şi nu prea) clarificări.

Astfel, din câte se pare, luni, la ora 12 la sediul FRB va avea loc tragerea la sorţi pentru Liga Naţională şi Cupa României. De asemenea, echipele ce nu au datorii către FRB pot efectua transferuri pentru jucătoarele românce şi străine. Celelalte, respectiv cele care nu au catadicsit să-şi plătească dările obligatorii către FRB nu pot opera transferuri de nici un fel. Un ultim termen pentru achitarea datoriilor ar fi 4 septembrie. Iar cei care nu vor plăti datoriile vor fi consideraţi retraşi din competiţie. În această situaţie se va reorganiza sistemul competiţional.

Mai pe scurt, luni se hotărăşte un sistem copetiţional, şi e posibil ca pe 4 septembrie lucrurile să se modifice dramatic. Asta desconsiderând echipele care n acest moment au situaţia clară la Federaţie.

"Este o situaţie fără precedent, obstrucţionând bunul mers al cluburilor serioase în detrimentul  celor neserioase prin deviza "hai să mai aşteptăm să fim cât mai mulţi în Liga Naţională indiferent de condiţii sau valoare", amânând la infinit perioada de înscriere şi informarea exactă a programului competiţional. Trist", a spus Marcel Urban, preşedinte Univ Goldiş ICIM Arad.

Articole asemanatoare