Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reguli mai stricte pentru taximetriști. Care șoferi NU vor mai putea profesa

Nu ai cazierul "curat", nu mai poți să faci taximetrie. Guverul a stabilit condiţii mai riguroase pentru şoferii de taxi. 

Reguli mai stricte pentru taximetriști. Care șoferi NU vor mai putea profesa
Comentează 0

Mai exact, un taximetrist care a fost condamnat la închisoare, chiar şi cu suspendare, sau a încasat o amendă penală, nu mai are voie să profeseze.

Guvernul a aprobat o ordonanţă cu noi reguli pentru cazierul judiciar. Conducătorii de taxi trebuie să aibă cazier care să ateste că nu au fost condamnaţi pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, pentru trafic şi consum de droguri sau contra vieţii şi integrităţii corporale.

O altă modificare a legii impune condiţii noi pentru obţinerea certificatului de competenţă fiscală pentru managerii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Certificatul va fi valabil 10 ani, iar cei care vor să-l obţină trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la un curs şi promovarea unui examen, conform unor norme ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului Transporturilor.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite