Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Regele Mihai nu mai vrea să plătească impozite și taxe la Primăria Săvârșin. Iată motivul

Familia Regală a solicitat Primăriei Săvârșin să fie scutită de la plata impozitelor și taxelor locale pentru domeniul de 19,5 hectare pe care-l deține.

Regele Mihai nu mai vrea să plătească impozite și taxe la Primăria Săvârșin. Iată motivul
Comentează 0

Solicitarea a fost formulată de către Regele Mihai, care este veteran de război și ar avea acest drept. Primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, a declarat, vineri, că este în curs de analizare cererea, depusă la începutul anului. Conform edilului, regele plătea cu regularitate 35.000 de lei pe an pentru domeniul de 19,5 hectare, care include castelul și alte câteva imobile. Dacă se va constata că solicitarea se încadrează în prevederile legale, scutirile vor fi operate retroactiv începând cu data de 1 aprilie.

”În calitate de veteran de război, regele poate beneficia de astfel de scutiri. Cererea sa este în curs de analizare, pentru că am solicitat familiei regale informații suplimentare cu privire la utilitatea clădirilor, în condițiile în care, potrivit noului cod fiscal, impozitul se plătește diferențiat pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale. Aici vorbim de Castelul Săvârșin și alte șase-până la opt imobile de pe domeniul regal”, a precizat primarul.

Nu este nevoie de aprobarea Consiliului Local pentru această scutire, Primăria urmând doar să constate dacă Regele Mihai îndeplinește toate condițiile legale.

Primarul a precizat că este pentru prima dată când regele sau familia sa cer o reducere sau scutire de la plata taxelor locale, iar până acum acestea au fost plătite fără întârzieri.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite