Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Domeniul Regal de la Săvârşin va putea fi vizitat în fiecare săptămână

Domeniul Regal de la Săvârşin îşi deschide porţile pentru vizitatori. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, începând cu data de 1 mai 2021, Satul Regal și Parcul Regal Săvârșin vor putea fi vizitate până la 1 octombrie, în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, între orele 9-18.

Domeniul Regal de la Săvârşin va putea fi vizitat în fiecare săptămână
Comentează 0

„Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială”, scriu pe Facebook reprezentanţii CJA.

În cele ce urmează vă lăsăm să citiţi o scurtă prezentare a domeniului făcută de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei:

„Primul lucru care îmi vine în minte când vorbesc despre Săvârșin este armonia castelului și a parcului. Proporții frumoase, culori extraordinare, o lumină caldă și plină, spațiu și tihnă. Armonia a fost completată – fără îndoială – de mâna bunicii mele, Regina-Mamă Elena, care a transformat edificiul într-un cămin plăcut, cald și elegant.

Pe urmă, există această amprentă istorică de neșters a întregului domeniu. Sute de ani din Evul Mediu și istoria modernă a Europei, într-un loc strâns legat de lumea puterii politice, economice și de efervescența culturală a celor cinci secole din urmă ale continentului.

Castelul și parcul de astăzi au, exact ca și în timpul vieții Regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital în dezvoltarea comunității, de aceea am și făcut timp de atâția ani eforturi să refacem patrimoniul construit și patrimoniul natural.”

Sursa foto: Facebook Consiliul Judeţean Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite