Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Regele Mihai a fost externat. Ultimele informaţii legate de starea sa de sănătate

Regele Mihai I al României a fost externat marţi, după 17 zile de spitalizare.

Regele Mihai a fost externat. Ultimele informaţii legate de starea sa de sănătate
Comentează 0

Regele Mihai I se afla internat într-o clinică din oraşul elveţian Lausanne. Marţi, într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Majestăţii sale a fost făcut public faptul că Regele Mihai a fost externat.

"Medicii au încuviințat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile. Regele a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie.

Starea generală a Regelui este stabilă. Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul și procesul de recuperare vor fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere. Pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi.

O echipă de angajați ai Casei Majestății Sale Regelui, detașați în Elveția, sunt alături de Majestățile Lor la reședința privată. Custodele Coroanei este în contact permanent cu Majestățile Lor și cu echipa de medici. Alteța Sa Regală își va continua angajamentele publice în țară, urmând să se întoarcă în Elveția curând, pentru a revedea pe Majestățile Lor", se arată în comunicat.

Regele Mihai a suferit recent şi o intervenţie chirurgicală, fiind operat de carcinom epidermoid metastazant, şi a fost diagnosticat cu leucemie. Având în vedere acest diagnostic, Majestatea Sa regele Mihai l a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale Alteța Sa regală principesa Margareta.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: "carcinom epidermoid metastazant" şi "leucemie cronică". Atribuțiile Coroanei Regale au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite