Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

RECORD de vizitatori într-o singură seară: 4500 de ARĂDENI și TURIȘTI au fost la NOAPTEA MUZEELOR

Pentru prima dată în 126 de ani, muzeul arădean și-a deschis porțile și colecțiile pentru un număr record de vizitatori într-o singură seară:  4500 DE ARĂDENI ȘI TURIȘTI LA NOAPTEA MUZEELOR ÎN ARAD - LA PALATUL CULTURAL, MUZEUL DE ARTĂ ȘI SALA ”CLIO”, LA MUZEUL ORAȘULUI LIPOVA ȘI MUZEUL MEMORIAL ”IOAN SLAVICI ȘI EMIL MONȚIA” ȘIRIA!

RECORD de vizitatori într-o singură seară: 4500 de ARĂDENI și TURIȘTI au fost la NOAPTEA MUZEELOR
Comentează 0

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 15-a ediție. Mii de muzee și instituții culturale din zeci de tări europene și nu numai îsi aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sarbatoresc cultura iesind pe strazi in aceeasi noapte. Anul acesta, evenimentul a fost sărbătorit în toată Europa în data de 18 mai.  

La Arad, Noaptea Muzeelor a fost organizată de Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România și sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad, oferind publicului expoziții de înaltă ținută, artiști de prestigiu internațional, reenactament istoric dedicat eroilor arădeni din Primul Război Mondial, ateliere de artă și de pictură pentru copii, concerte și microexpozița/film/spectacolul de promovare a colecției de istorie - donația familiilor evreiești Goldschmidt-Braun din Aradul începutului de secol XX. 

Palatul Cultural a fost vizitat de 3000 de arădeni și turiști, între orele opt seara și două dimineața!

Noaptea Muzeelor în județ, la Muzeul Orașului Lipova:

Promo-uri și fotografii: Nelu Scripciuc, artist fotograf (Complexul Muzeal Arad)

Galerie foto (17)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite