Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reconsul și Poliția Locală stau cu ochii pe șoferii care folosesc fără drept parcările de reședință (FOTO)

Reconsul și Poliția Locală au început o acțiune împotriva șoferilor care parchează fără drept în parcările de reședință pentru care nu au contracte de concesiune. Conducătorii auto cu pricina au fost informați, într-o primă etapă, că riscă amenzi de sute de lei dacă nu își schimbă obiceiurile.

Reconsul și Poliția Locală stau cu ochii pe șoferii care folosesc fără drept parcările de reședință (FOTO)
Comentează 4

„În data de 11.12.2020, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția locală Arad, împreună cu S.C. RECONS S.A., au realizat o evaluare, în teren, a incidenței situațiilor de încălcare a Regulamentului serviciului de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public și privat al municipiului Arad (HCLM 510/2019). Demersul vizează cunoașterea frecvenței contravențiilor aferente acestui act normativ și stabilirea resurselor umane și logistice necesare disciplinării șoferilor care parchează pe locuri de parcare rezidențiale pentru care nu au contracte de concesiune (art.24: «ocuparea unui loc în parcarea de reședință fără contract de închiriere se sancționează cu amendă de la 300 de lei la 400 de lei», iar «montarea ilegală a unor însemne/plăcuțe pentru rezervarea locului de parcare sau a unor dispozitive de blocare altele decât cele amplasate de către operatorul parcărilor de reședință, se sancționează cu amendă de la 400 de lei la 500 de lei »).

Echipele comune de polițiști locali și angajați RECONS au notificat deținătorii de autoturisme parcate de maniera sus-menționată. Șoferii au fost înștiințați că se vor aplica și măsuri de degajare a spațiului, suplimentar față de amenda contravențională, dacă nu lasă liber locul sau accesul spre locul de parcare”, susțin reprezentanții Recons și ai Poliției Locale.

Urmează camașinile de ridicare să fie trimise pe teren

În urma evaluării din teren, s-a stabilit că intervenția echipajelor Poliției Locale și a mașinilor de ridicare ale RECONS va surveni în zonele în care, datorită finalizării licitațiilor pentru spațiile administrate de societatea amintită, s-au creat deja suficiente locuri de parcare rezidențiale cu plată, în raport cu numărul mașinilor existente.

Campania de informare a beneficiarilor locurilor contractate și a eventualilor contravenienți, prin notificări, comunicate în presă, postări pe site-ul Primăriei este urmată de implementarea măsurilor sancționatorii, scopul fiind utilizarea eficientă a zonelor de regenerare urbană și aplicarea unui tratament egal tuturor șoferilor ce locuiesc ori își desfășoară sistematic activitatea în zonele respective.

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite