Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răzvan Cadar susţine că lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene continuă în ritm alert

Lucrările de întreținere a drumurilor județene vor continua într-un ritm alert în perioada următoare, în paralel cu modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Lucrările se desfășoară pe toate cele cinci sectoare ale județului: Arad, Criș, Ineu, Sebiș și Lipova. Valoarea totală alocată pentru întreținerea drumurilor județene este de 23 de milioane.

Răzvan Cadar susţine că lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene continuă în ritm alert
Comentează 0

Cea mai importantă sumă este destinată covoarelor bituminoase – şase milioane de lei –, iar în cadrul acestor lucrări se regăsesc tratamentele bituminoase, întreținerea drumurilor pietruite, intervenții la drumuri și poduri (reparații curente, dar și 55 de podețe noi, realizate de la zero sau înlocuite inclusiv decolmatarea tuturor podețelor existente înfundate).

O altă secțiune o reprezintă siguranța și estetica rutieră. Vor fi realizate indicatoare și marcaje rutiere, se vor monta parapeți  (aproximativ 5.000 de metri de parapeți noi), în special în zonele periculoase, care să confere un grad ridicat de siguranță a participanților la trafic.

De asemenea, se vor efectua lucrări de defrișare a vegetației de pe marginea drumurilor județene (aproximativ 45.000 de m2), se vor decolmata șanțurile și, de asemenea, se vor planta circa 3.000 de salcâmi și se vor întreține plantațiile rutiere de pe drumurile noi modernizate sau reabilitate. 

„Aceste lucrări sunt complementare investițiilor pe care le realizăm în reabilitarea și modernizarea drumurilor. Consiliul Județean Arad gestionează aproximativ 1.200 de kilometri de drumuri. Din fondurile atrase – europene, transfrontaliere și guvernamentale – și din bugetul propriu, nu putem moderniza întreaga infrastructură rutieră județeană, dar alocăm sume importante pentru a întreține drumurile județene la un nivel de siguranță pe drumurile județene”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide