Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răzvan Cadar (PNL): “ Parlamentarii PSD vor puterea să bage oameni în închisoare!”

Un proiect de lege al parlamentarilor PSD urmărește să introducă pedeapsa cu închisoarea pentru românii care nu se prezintă la audierile comisiilor parlamentare.

Răzvan Cadar (PNL): “ Parlamentarii PSD vor puterea să bage oameni în închisoare!”
Comentează 0

Prin proiectul respectiv, parlamentarii solicită acces la o serie de informații, inclusiv din dosare penale sau din zona serviciilor secrete, care ar putea fi folosite politic.

Parlamentarii PSD vor să se transforme într-un fel de nouă Inchiziție, să depășească limitele puterii lor și să se transforme în investigatori. Toată lumea a putut să constate în ultimii ani că PSD a încercat să folosească unele comisii de anchetă pentru a limita independența justiției și pentru a intimida unele persoane, care nu au răspuns la comenzi politice.

Acum, parlamentarii PSD vor să își asigure un cadru mai eficient prin care pot face aceste jocuri politice. Cred că pretenția de a pedepsi cu închisoarea persoanele care nu dau curs invitației la comisiile de anchetă este exagerată și poate da naștere la tot felul de abuzuri.

Parlamentarii PSD ar face bine să fie preocupați de câștigarea prestigiului Parlamentului, nu de impunerea respectului prin forță. În acest moment, ei sunt părtași la subordonarea politică a Parlamentului și Guvernului de către PSD și Liviu Dragnea. Această inițiativă este o nouă încercare a PSD de a aduce România sub control politic, cu care noi, cei de la PNL, nu suntem de acord”, a declarat Răzvan Cadar, secretarul executiv al PNL Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite