Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răzvan Cadar, despre drumul Arad-Şiria-Pâncota: „Drumul nu este mai îngust, dar este mai bun și unii tind să calce pedala de accelerație”

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad DJ 709 Arad - Horia - Șiria- Pâncota se află în faza finală a procesului de modernizare, o lucrare amplă, care a vizat refacerea întregii structuri, inclusiv fundația. Acest proiect, finanțat din fonduri europene, nu este finalizat. Drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota avea o lățime de 6 m înainte de modernizare, iar acum, după modernizare, are lățimea de 6,5 m. Chiar și așa, există voci care susțin că... a fost îngustat.

Răzvan Cadar, despre drumul Arad-Şiria-Pâncota: „Drumul nu este mai îngust, dar este mai bun și unii tind să calce pedala de accelerație”
Comentează 1

„Sunt afirmații fără un suport real, ci doar speculaţii. Drumul nu este mai îngust, dar este mai bun și unii tind să calce pedala de accelerație. Când depășesc «la limită», li se pare că drumul este îngust. Pentru cei care respectă viteza legală și îi respectă pe ceilalți participanți la trafic, drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota este, astăzi, o bucurie, o mare satisfacție a lucrului bine făcut. Modernizarea unui drum se realizează respectând anumite standarde. Există un proiect tehnic și un caiet de sarcini care specifică până la detaliu caracteristicile tehnice, inclusiv dimensiunile drumului. Pentru conformitate, înainte de începerea lucrărilor, drumul Arad-Șiria a avut partea carosabilă de 6 m lățime, încadrată cu borduri la nivel. După modernizare, va avea 6,5 metri, inclusiv benzile de încadrare, la care se adaugă câte 0,75 metri acostamentele pietruite. Astfel, platforma drumului este de 8 m la care se adaugă supralărgirile în curbe, cu lățimi variabile. Sub nici o formă drumul nu va fi mai îngust decât a fost înainte de modernizare. Echipele Consiliului Județean Arad aflate pe teren, țin legătura permanent cu constructorul și verifică  atât stadiul lucrărilor cât și respectarea cerințelor caietului de sarcini”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Sursa foto: Facebook Consiliul Judeţean Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite