Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Razie în rândul taximetriștilor și transportatorilor de persoane

În perioada 12-13 mai 2022, poliţiştii rutieri au desfășurat o acțiune în municipiul și județul Arad, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, acționând asupra taximetriștilor dar și a conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane.

Razie în rândul taximetriștilor și transportatorilor de persoane
Comentează 0

Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Arad, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau sunt puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier ridicat.

În cadrul activității desfășurate, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  40.395 de lei, în baza OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru pentru nepurtarea centurii de siguranță, 4 pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasării, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru consum de alcool, iar 63 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 6 permise de conducere, dintre acestea 2 pentru consum de alcool , 2 pentru neacordare prioritate pietoni și 2 pentru nerespectarea culorii roșii ale semaforului.

De asemenea, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare, 5 dintre acestea pentru inspectia tehnică periodică expirată iar 5 pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor.

 


Scrie un comentariu

trimite