Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Zelenski anunță că țara sa este pregătită să adere la UE, în timp ce Rusia continuă agresiunea

Situația din Ucraina este una tensionată și periculoasă, pe fondul conflictului armat dintre forțele guvernamentale și separatiștii pro-ruși din estul țării. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa este „pe deplin pregătită” să înceapă discuțiile privind aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce Rusia își consolidează prezența militară la granița cu Ucraina. 

Președintele Zelenski anunță că țara sa este pregătită să adere la UE, în timp ce Rusia continuă agresiunea
Comentează 0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa este „pe deplin pregătită” să înceapă discuțiile privind aderarea la Uniunea Europeană

Într-un discurs video difuzat noaptea trecută, liderul ucrainean a spus că a avut o întâlnire cu conducerea militară a țării, în care s-a discutat despre sistemul de apărare ucrainean și despre distrugerea logisticii rusești. El a afirmat că Ucraina este pregătită pentru a face față oricărui scenariu posibil și pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială. El a mai spus că Ucraina este pregătită pentru a adera la Uniunea Europeană și că așteaptă cu nerăbdare să înceapă discuțiile cu liderii europeni. El a subliniat că Ucraina împărtășește valorile și principiile Uniunii Europene și că vrea să facă parte din familia europeană.

Declarația președintelui Zelenski vine după ce Uniunea Europeană a anunțat că va organiza un summit cu Ucraina în octombrie, în care se va discuta despre relațiile bilaterale și despre perspectivele de integrare europeană ale Ucrainei. De asemenea, declarația președintelui Zelenski vine după ce NATO a reafirmat sprijinul său pentru aspirațiile euro-atlantice ale Ucrainei și pentru reformele pe care le-a întreprins pentru a se alinia standardelor alianței.

UPDATE - SUA: Rusia a atacat depozitele de cereale de pe Dunăre, condamnăm aceste atacuri

Statele Unite au reacționat dur la atacurile Rusiei asupra depozitelor de cereale de pe Dunăre, care au avut loc astăzi. Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, SUA condamnă „în termenii cei mai fermi” aceste atacuri, care „pun în pericol securitatea alimentară a Ucrainei și a regiunii”. SUA au mai spus că aceste atacuri se adaugă la celelalte „acte de violență și provocare” ale Rusiei împotriva Ucrainei, cum ar fi incendierea bisericilor și distrugerea clădirilor rezidențiale în weekend. SUA au reiterat sprijinul lor pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și au cerut Rusiei să înceteze imediat agresiunea.

UPDATE - Tinerii ucraineni care împlinesc 18 ani au de ales între a-și apăra țara sau să plece

Tinerii ucraineni de sex masculin, care împlinesc 18 ani anul acesta, se confruntă cu o decizie dificilă. Să rămână în Ucraina și să-și riște viața pentru a-și apăra țara de agresiunea Rusiei sau să plece și să riște închisoarea? Aceasta este dilema pe care o au mulți tineri ucraineni, care sunt obligați să se înroleze în armată sau să facă serviciul civil alternativ. Potrivit legii ucrainene, refuzul de a face serviciul militar sau civil este pedepsit cu până la trei ani de închisoare. Mulți tineri ucraineni nu vor să lupte împotriva Rusiei, pe care o consideră o țară frate, dar nici nu vor să părăsească Ucraina, pe care o consideră patria lor.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite