Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război în Ucraina, ziua 33. Atac masiv cu rachete lângă România, la Odesa. Ucraina are acces blocat la Marea Neagră

Peste 1.100 de civili au murit în Ucraina de la începutul războiului, potrivit unui bilanț publicat de Națiunile Unite. Războiul din Ucraina a provocat daune infrastructurii de peste 63 de miliarde de dolari, iar luptele continuă.

Război în Ucraina, ziua 33. Atac masiv cu rachete lângă România, la Odesa. Ucraina are acces blocat la Marea Neagră
Comentează 0

Au fost lupte grele la Odesa noaptea trecută! Unitatea de Apărare Aeriană a Forțelor Armate ale Ucrainei susține că a doborât o rachetă rusească.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odessa, Serhiy Bratchuk, a caracterizat foarte plastic bătălia dusă la Odesa: „Minus racheta inamică peste regiunea Odessa. Inamicul este iadul!”, a spus Bratchuk, pe pagina sa de Facebook.

Reacţii diverse ale liderilor lumii

Șeful serviciilor de informaţii militare ucrainene spune că Rusia încearcă să împartă ţara în două pentru a crea o regiune controlată de Moscova. Pe de altă parte, preşedintele francez Emmanuel Macron face apel la prudenţă după ce preşedintele american a declarat că omologul său rus „nu poate rămâne la putere”. În schimb, Joe Biden a revenit asupra declaraţiilor sale. Preşedintele american a spus că nu a cerut schimbarea regimului din Rusia. Germania va reduce dependenţa de resursele energetice din Federaţia Rusă, dar un embargo puternic ar putea avea un impact negativ asupra pieţei muncii, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. Autorităţile din Rusia au decis să interzică publicarea unui interviu al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Liderul regiunii separatiste ucrainene Luhansk afirmă că în acest teritoriu ar putea avea loc un vot pentru alipirea la Rusia.

Război în Ucraina, ziua 33. Accesul Ucrainei la Marea Neagră este încă blocat

Ministerul britanic al Apărării tocmai a publicat cel mai recent raport de informaţii privind situaţia din Ucraina, susţinând că Rusia „izolează efectiv Ucraina de comerţul maritim internaţional”.

Rusia menţine o blocadă a coastei ucrainene a Mării Negre, izolând efectiv Ucraina de comerţul maritim internaţional.

De asemenea, forţele navale ruseşti continuă să efectueze atacuri sporadice cu rachete împotriva unor ţinte de pe teritoriul Ucrainei.

Rezumatul zilei

  • Liderul regiunii separatiste ucrainene Luhansk afirmă că în acest teritoriu ar putea avea loc un vot pentru alipirea la Rusia.
    Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene spune că Rusia încearcă să împartă ţara în două pentru a crea o regiune controlată de Moscova.
    Noi discuţii faţă în faţă vor avea loc săptămâna viitoare, au confirmat oficialii ucraineni şi ruşi. Turcia a anunţat că întâlnirea va avea loc la Istanbul.
    Preşedintele francez Emmanuel Macron face apel la prudenţă după ce preşedintele american a declarat că omologul său rus „nu poate rămâne la putere”.
    Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Occidentul are nevoie de mai mult curaj pentru a ajuta Kievul să reziste invaziei ruseşti.
    Autorităţile din Rusia au decis să interzică publicarea unui interviu al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.
    Biroul ONU pentru drepturile omului a anunţat că au fost ucişi 1.119 civili şi 1.790 de răniţi de când Rusia şi-a început atacul asupra Ucrainei.
    Pimarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat duminică că şcolile din capitala ucraineană se vor redeschide în format online începând de luni.
    Germania va reduce dependenţa de resursele energetice din Federaţia Rusă, dar un embargo puternic ar putea avea un impact negativ asupra pieţei muncii, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite