Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD, din nou în ședință. Se alege primul ministru care intră în Guvernul Dăncilă 2

PSD, din nou în ședință. Motivul este nominalizarea unui nou ministru al Cercetării. Sâmbăta îi expiră interimatul lui Viorel Ștefan, care a preluat acest minister, după demisia lui Nicolae Burnete. Va fi primul ministru nou dintr-o serie care va urma. Săptămâna viitoare va avea loc Comitetul Executiv Național în care se va decide o ampla remaniere.

PSD, din nou în ședință. Se alege primul ministru care intră în Guvernul Dăncilă 2
Comentează 0

Nominalizarea unui nou ministru al Cercetării nu mai poate aștepta pana săptămâna viitoare, când va avea loc Comitetul Executiv Național al PSD pentru remanierea guvernamentală. Sâmbăta expiră cele 45 de zile de când Viorel Ștefan a preluat interimar ministerul.  

Social-democratul Daniel Breaz are șanse sa ocupe această funcție, fiind o răsplată pentru organizațiaPSD Alba pentru susținerea lui Liviu Dragnea la ultima ședință a social-democraților în care s-a discutat retragerea sprijinului lui Liviu Dragnea.

Săptămâna viitoare, miercuri, cel mai probabil, potrivit unor surse din PSD, va avea loc si sedinta lărgită a partidului în care se va decide lista cu toți miniștrii care vor pleca acasă, dar și cei care îi vor înlocui.

 În partid s-a discutat despre înlocuirea lui Paul Stănescu cu Olguta Vasilescu la ministerul Dezvoltării Regionale, iar la Ministerul Munii să vină fie Rovana Plumb, fie Adrian Solomon, președintele Comisiei de Munca din Camera Deputaților. Ministerul Educației ar urma sa fie preluat de Ecaterina Andronescu.

Printre miniștrii care vor pleca se mai regăsesc Ioana Bran, de la Tineret și Sport, Dănuț Andrușca, de la Economie, George Ivașcu, de la ministerul Culturii. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite