Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protocol de colaborare semnat între instituții din România și Ungaria

Protocol de colaborare semnat între instituții din România și Ungaria
Comentează 0

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a fost sâmbătă, 12 septembrie 2015, gazda unui eveniment de o importanță strategică majoră care a avut în prim plan cooperarea în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

În cadrul întâlnirii a fost semnat un protocol de colaborare între instituții din România  și Ungaria, care are ca scop crearea unui parteneriat în procesul de elaborare a proiectelor HURO și dezvoltare instituțională prin schimburi de experiențe și bune practici la nivelul fiecărei țări implicate.

De partea română au fost prezenți, arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Tiberiu Ciul, directorul general al CCIA Arad, Andrea Kranowszky Nagy, director de relații externe în cadrul CCIA Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad, prof. univ. dr. Mariana Nagy, vicepreședintele Centrului Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, prof. Szabo Csilla, directorul Liceului Teoretic ”Petőfi Sándor” Sacueni, Bihor, prof. univ. dr. Georgiana Szilagyi, Universitatea Creştină Partium Oradea, Kocsik Iosif, președintele Asociației Gospodarilor Maghiari din România, filiala Arad,  prof. Ioana Lung, directorul Palatul Copiilor Arad, inspector șef, colonel ing. Bogdanescu Ioan, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad și din partea Ministerul Agriculturii a fost prezentă  Simona-Allice Man, secretar de stat în MADR.

Partea maghiară a fost reprezentată de Simonka Gyorgy, deputat parlamentar și primar al orașului Pusztaottlaka, Szasz Zsolt, directorul general al Fundaţiei de Interes Public pentru Dezvoltarea Locală și Regională a Întreprinzătorilor judeţului Békés, Ruck Marton din partea Asociației pentru Salvare de victime Békés Sud, Mandl Csilla, din partea Asociaţiei Agricole Békés Sud, Horvath Krisztian, din partea Asociațiunii Teritoriale Europene pentru Construirea Viitorului, Kraller Jozsef, din partea Asociaţiei de interes public TDM pentru turism, Krisztovan Anna, din partea Ordinului Cavalerilor Szent Gyorgy din Békés – Csanad, Janowszky Sandor, de la Colegiul Kodolányi Budapesta, Zsiga Zsolt, reprezentant al Asociației pentru Petrecerea Timpului Liber Kyokushin Karate și Nottny Novenyi Norbert din partea Fundației pentru Sprijinul Talentelor.

“Protocolul de colaborare deschide noi posibilități de cooperare româno-maghiară, sub egida Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad. Este o continuare firească a bunelor relații pe care le-am avut de-a lungul timpului cu vecinii maghiari pe care îi considerăm partenerii noștri în acțiunile pe care le organizăm. Mulțumesc tuturor celor care au avut deschiderea de a participa la semnarea acestui protocol”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Biroul de presă al CCIA Arad

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite