Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protestele continuă în Iran, după ce o tânără a fost ucisă de polițiști – Zeci de oameni au murit

Protestele continuă în Iran după ce Mahsa Amini, o tânără în vârstă de 22 de ani a murit în condiții suspecte în spital după ce a fost arestată pentru că nu și-a purtat corect hijabul și i se vedeau câteva șuvițe de păr, lucru care este considerat nepotrivit conform codului vestimentar islamic obligatoriu al Iranului. Cel puțin 41 de oameni au murit în urma altercațiilor. 

Protestele continuă în Iran, după ce o tânără a fost ucisă de polițiști – Zeci de oameni au murit
Comentează 0

Protestele violente continuă în Iran și sunt considerate cele mai grave din țară din ultimii ani. În ultimele două săptămâni oamenii au ieșit în stradă și au manifestat violent după moartea tinerei Mahsa Amini.

Aceasta a fost arestată pentru că nu și-a purtat hijabul pe cap corespunzător și i-au ieșit câteva șuvițe de păr, lucru care este considerat o sfidare la adresa ținutei obligatorii pentru femeile islamice. Cel puțin 41 de oameni au murit în urma altercațiilor.

În semn de protest, o femeie și-a tăiat părul în fața autorităților și mai multe au scandat.

În urma numeroaselor proteste, președintele Iranului a declarat că acestea ar putea destabiliza țara și răsturna instituțiile și a susținut polițiștii să ia măsuri în încercarea de a opri protestatarii.

Au fost ciocniri violente între forțele de securitate iraniene și studenții care au protestat la o universitate din Teheran. Oamenii legii au aruncat cu gaze lacrimogene și au tras focuri de armă pentru a-i scoate pe studenți din campus.

Familia tinerei acuză poliția de brutalitate după ce tânăra a murit la spital la 3 zile după ce a intrat în comă. Cauzele morții nu sunt încă cunoscute iar tatăl victimei nu a intrat încă în posesia filmărilor din interior. 

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite