Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest pentru copiii „confiscaţi” în Norvegia

Protest pentru copiii „confiscaţi” în Norvegia
Comentează 3

Peste 2000 de arădeni, membri ai cultelor neoprotestante din municipiu şi judeţ, s-au adunat sâmbătă la orele amiezii pentru a protesta în sprijinul copiilor familiei Bodnariu. 

Credincioşii s-au strâns pe str. Meţianu, de unde s-a format o coloană care, cu fanfară şi pancarte a străbătut disciplinat Bulevardul Revoluţiei, oprindu-se în cele din urmă în faţa Primăriei, unde mai mulţi lideri au luat cuvîntul şi unde în cele din urmă s-a citit  şi un protest adresat Ambasadorului Norvegiei la Bucureşti, protest pe care îl redăm în continuare întocmai:

Excelentei Sale Tove Bruvik Westberg

Ambasador al Norvegiei

Ambasada Regala Norvegiana

Str. Atena 18

Bucuresti

  Re.:    Redati copiii familiei Bodnariu!

                        Cetateni români, uniti in solidaritate cu Marius si Ruth Bodnariu 

Excelenta Voastra:

Noi, cetateni romani subsemnatari, ca sustinători ai fratilor noștrii romani de pretutindeni, ne unim în protest si solidaritate, pentru inapoierea celor cinci (5) copii, parintilor lor, Marius si Ruth.

Suntem consternati de procesul lipsit de verificari temeinice al autoritatilor norvegiene in ce privește confiscarea acestor copii, cu varste cuprinse intre patru (4) luni si noua (9) ani, de langa parintii lor in luna Noiembrie 2014.

In Noiembrie, drepturile parentale ale lui Marius si Ruth au fost grav incălcate prin: confiscarea fetelor Bodnariu   de la școală și a baietilor (incluzandu-l si pe cel mai mic, bebelas care inca alapta, cu varsta de 4 luni), de acasa, prin arestarea lui Marius, tatal, de la locul de muncă, prin constrângerea fără success a lui Ruth, mama, de catre autoritatile Norvegiene, interogarile parinților fără a avea acces la un avocat si prin interogarea lui Marius fara a i se permite acces la un traducător. 

In ciuda abuzurilor săvârșite de autoritatile norvegiene care au comis un abuz îngrijorător, prin separarea acestei familii, Marius și Ruth ca parinti iubitori si ingrijorați, s-au supus in mod transparent și deschis anchetelor autorităților Norvegiene pentru intoarcerea copiilor lor.

Prin acest întreg calvar, autoritățile norvegiene au folosit tactici de intimidare și exces de zel ca să interogheze copiii Bodnariu, cu intrebari care sugerau raspunsurile dorite, facute și adresate special ca sa ii incrimineze pe parinti și să mușamalizeze dovezile care îi susțineau pe părinți în apărarea lor împotriva invinuirilor iraționale, extreme și lipsite de substanță, aduse împotriva lor.

Autoritățile norvegiene au admis si au facut clar faptul că  nu erau familiarizate și nici nu erau sigure cu privire la natura si calitatea comportamentului parental pe care Marius și Ruth l-au oferit copiilor lor. Cu toate acestea, aceleași autorități Norvegiene au insistat in mod contrar și malițios, să le fie revocat drepturile prentale ale lui Marius si Ruth, si au continuat in mod razbunător să grabească procedurile spre o condamnabilă adopție a copiilor lui Marius si Ruth.

Avand aceste fapte ingrijoratoare în minte, ne asociem in protest in fata Primariei Municipiului Arad, aici in Arad și prin mass-media în fața lumii întregi. 

Noi, romanii, nutrim sentimente de prietenie și admirație pentru poporul norvegian având in vedere credința noastra creștina comuna și ne rugăm ca Regatul Norvegiei să ințeleagă și să rezoneze în mod pozitiv cu protestul nostru pașnic. Vă cerem să apelați la autoritățile norvegiene să reuneasca pe Marius și Ruth cu toți cei 5 copii ai lor și să inceteze procedurile de decăderea din drepturi părintești al lui Marius și Ruth.

Cu sinceritate,

Romani din Romania si disapora uniți și în suținând cu solidaritate,

pentru Marius, Ruth, Eliana, Naomi, Matei, Ioan, and Ezekiel Bodnariu (“Familia Bodnariu”)

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite