Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul „Student consiliat- excelent viitor angajat” a ajuns la final

Proiectul „Student consiliat- excelent viitor angajat” a ajuns la final
Comentează 0

Proiectul de succes „Student consiliat- execelent viitor angajat” derulat de Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, în parteneriat cu Asociaţia Excelența în Educaţie şi Formare Continuă, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea "Valahia" Târgovişte, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, ELSACO, Centrul Suport pentru Organizaţii Studenţeşti din România, Asociaţia pentru Egalitate în şanse şi Nediscriminare, INFOR Italia  a ajuns la final.

Pe perioada derulării proiectului au beneficiat de suport 1.040 studenți ai UAV care au fost consiliaţi folosindu-se teste profesionale: (test de personalitate – NEOPIR, teste vocaţionale – JVIS, teste de creativitate verbală şi teste de creativitate figurală TTCT). Studenţii au beneficiat de 3 ore de consiliere individuală şi 4 ore de consiliere de grup, iar la finalul consilierii şi-au întocmit un CV şi un plan de carieră. Toți ai primit  subvenţii în bani (98 lei) în valoare totală de 101.920 lei, precum și ghiozdane promoţionale (ghiozdan, mapă, pix, memory stick de 4Gb, şapcă, tricou, CD şi insignă).  Cei mai buni 40 de studenți care au reușit să conceapă cel mai bun plan de dezvoltare a carierei, au fost premiați, în urma unui concurs, cu 2.000 lei. Alți 22 de studenţi au fost selectaţi, tot pe baza unui concurs şi au beneficiat de stagiu de practică internaţională, în Italia. Cei 22 de studenți care au plecat în Italia la întoarcere au primit o subvenție de 900 de lei.

Ceea ce este cel mai important este faptul că pentru 70 de studenți, consilierea a dat roade și și-au găsit loc de muncă și o bună parte din cei consiliați au ales să-și continue studiile la master sau au trecut într-un an superior.

„Acest proiect al UAV iată că a ajuns la final. În cadrul lui au beneficiat de consultanţă pentru a-şi vedea viitoarea carieră mulţi studenţi din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”, care au beneficiat de asemenea de premii şi de stagii de practică în străinătate. Eu felicit echipa care a coordonat acest proiect şi care s-a ocupat de implementarea lui”, a punctat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

C. P.

 

 

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite