Vremea Romania, Arad 15°C

Stiri Arad

Proiect finalizat de asociaţia Terra Nobillis, prezentat la Ineu (FOTO-VIDEO)

Asociaţia Terra Nobillis, custode al Complexului de arii protejate Câmpia Cermeiului, a organizat conferința pentru prezentarea rezultatelor proiectului „Elaborarea planului de management pentru ROSPA0014 Câmpia Cermeiului şi ariile protejate conexe”, finanţat din fonduri comunitare şi din fonduri guvernamentale, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu – Axa prioritară 4.

Proiect finalizat de asociaţia Terra Nobillis, prezentat la Ineu (FOTO-VIDEO)
Comentează 0

Scopul principal al conferinţei a fost de a prezenta Planul de Management al Complexului de Arii Protejate Cermei, de a comunica rezultatele obţinute în urma implementării proiectului, utilitatea acestora şi modul de accesare de către persoanele interesate. Au fost subliniate, cu precădere, rezultatele obţinute în privinţa speciilor şi habitatelor de interes comunitar identificate şi cartografiate în aria ţintă, măsurile de conservare ce se impun şi eventualele interacţiuni ale acestora din urmă cu activităţile economice şi sociale din zonă.

În prima parte a zilei au fost comunicate rezultatele proiectului, punctele de vedere ale colaboratoriilor și a celor mai interesați factori cu privire la condiționalitățiie siturilor Natura 2000, precum și beneficiile socio-economice generate de implementarea reţelei Natura 2000, ulterior s-au purtat discuții libere pe tema rezultatelor proiectului și a măsurilor ce se impun pentru conservarea speciilor și habitatelor, respectiv pentru managementul siturilor Natura 2000.

În a doua parte a zilei, reprezentații Asociației Terra Nobillis, împreună cu reprezentanți ai autoritățiilor publice și de protecție a mediului au desfășurat o vizită tematică în teritorul Complexului AP Cermei unde s-au prezentat zonele sensibile pentru administrarea ulterioară a ariilor protejate.

În cadrul evenimentului, organizat la Ineu, au vorbit despre acest proiect: lect. dr. Iulian Stana, preşedintele asociaţiei Terra Nobillis, conf. univ. dr Violeta Turcuș - manager de proiect, prof. univ. dr. Gicu-Gabriel Arsene, conf. univ. dr. Dan Stănescu şi Biol. drd. Mihai Sorin Pascu.

Galerie foto (44)

Scrie un comentariu

trimite