Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect educaţional - Şcoala prietenoasă. Educaţie prin joacă.

Toamna aceasta aurie a lui 2018 a adus la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad inspiraţie şi poftă de mişcare, pentru că a prins contur Proiectul educaţional Şcoala prietenoasă. Educaţie prin joacă. Coordonat de prof. Bianca Hirina, prof.

Proiect educaţional -  Şcoala prietenoasă. Educaţie prin joacă.
Comentează 0

Diana Iovan, prof. Florentina Tudor şi susţinut de conducerea şcolii prin prof. Flavia Frăţilă, acest proiect a antrenat cadre didactice, elevi şi părinţi într-un amplu demers de a da viaţă şi culoare spaţiului oferit de curtea şcolii. In acest scop, cu pensule, vopsele, dar şi răbdare, imaginaţie şi îndemânare s-au pus pe treabă toţi cei implicaţi, ghidaţi, desigur, de un specialist, Laura Mayer, profesor de educaţie plastică. Astfel, s-a dorit crearea unor noi locuri de joacă ce au ca scop formarea unor competenţe de receptare a mesajelor orale în context nou de comunicare, de receptare a mesajelor scrise, a semnelor neconvenţionale, de utilizare a numerelor în calcule elementare ori de utilizare a abilităţilor şi atitudinilor specifice învăţării în context ludic. De asemenea, se urmăreşte ca prin acest proiect să se stimuleze jocul în aer liber şi să se dezvolte simţul ritmic.

Activităţile au fost extrem de bine primite de către toţi - organizatori şi beneficiari- într-un parteneriat activ şi creativ, din dorinţa de a oferi copiilor de toate vârstele, de la preşcolari la şcolari, un loc unde să-şi petreacă pauzele şi timpul liber, să se joace, să socializeze, să se dezvolte frumos, să colaboreze, să se bucure. Spaţiul creat prin valorificarea creativităţii şi a îndemânării celor implicaţi e destinat în egală măsură şi copiilor din cartier care, după orele de curs, pot explora  prin joc curtea şcolii, deschisă acum comunităţii.

Desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia părinţilor Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad, ISJ Arad şi Interact Arad, acest proiect educaţional se înscrie în numeroasele activităţi nonformale, cu caracter transdisciplinar. Astfel, curtea şcolii a devenit un spaţiu al învăţării prin joc şi mişcare, al descoperirii prin  forme şi culori.

prof. Loredana Bretfelean

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite